Amsterdam Kloveniersburgwal

Amsterdam Kloveniersburgwal van Jan Sluijter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Amsterdam Kloveniersburgwal van Jan Sluijter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze iPhone, iPod en iPad app.

Download de Werk aan de Muur App

Of bekijk het werk in een van onze voorbeeldkamers:

Omschrijving

De Kloveniersburgwal te Amsterdam met in het midden het Poppenhuis. Het kwam in de plaats van het pand
genaamd de Gulden Steur werd in 1601 door Jan Poppen gebouwd. In 1642 liet zijn kleinzoon Joan Poppen het huidige gebouw op die plek bouwen. De bekeerde, katholieke Joan Poppen liet een nieuw huis, zonder het toenmalig gebruikelijke inpandige pakhuis, ontwerpen door Philips Vingboons, eveneens katholiek en in die kringen een architect met aanzien. Vingboons ontwierp een pand in de stijl van het Hollands classicisme. De gevel van dit pand is het eerste voorbeeld van een Palladiaanse gevel ontworpen door Philips Vingboons. In het fronton werd bij de bouw het familiewapen geplaatst, dit is in de 18e eeuw verwijderd door de toenmalige eigenaren van het pand.

Het pand staat tegenwoordig bekend als het Vincentiushuis.

Over Jan Sluijter

Gepassioneerd fotograaf woonachtig te Schiedam. Het fotografie-gen heb ik van mijn vader. Zijn werk uit met name de jaren zestig van de vorige eeuw blijkt voor mij nog steeds een grote bron van inspiratie. Voor portretfotografie beschik over een fotostudio aan huis. Ik heb een fascinatie voor geschiedenis en architectuur. Waar ben je dan beter op je plek dan in "Good Old Europe"! http://www.jansluijterfotografie.nl

Alle werken