Kasteel De Schaffelaar Barneveld Nederland

Kasteel De Schaffelaar Barneveld Nederland van Fotografie Arthur van Leeuwen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Kasteel De Schaffelaar Barneveld Nederland van Fotografie Arthur van Leeuwen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

10% korting op alle Xpozers in december!
Nog 21 dagen en 15 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Xpozer
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!
Zet op verlanglijst

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze iPhone, iPod en iPad app.

Download de Werk aan de Muur App

Of bekijk het werk in een van onze voorbeeldkamers:

Omschrijving

Kasteel De Schaffelaar in Barneveld: Op hetzelfde landgoed, ongeveer 250 meter in noordwestelijke richting, stond in de zestiende eeuw op de Koewei een huis, dat eerst Hackfort en later Schaffelaar (als eerbetoon aan Jan van Schaffelaar) werd genoemd. De oudst bekende bezitter van dit kasteel was Floris van Hackfort, die leefde voor 1600. Rond 1585 werd het kasteel - toen nog met een slotgracht omgeven - verwoest door de Spanjaarden. Via Floris' kleindochter Geertruid Hackfort, dochter van Johan van Hackfort en Gerarda van Delen, kwam het landgoed met nieuw huis in handen van haar echtgenoot Nicolaas Vijgh (overl. 1663) en vervolgens vererfde het op de adellijke familie Van Essen tot Helbergen. Dit kwam doordat Geertruid Agnes Vijgh, vrouwe van de Schaffelaar (en de kleindochter van Nicolaas Vijgh, dochter van Charles Vijgh en Johanna Vijgh) in 1698 trouwde met Lucas Willem baron van Essen tot Helbergen (1643-1701). Hij was burgemeester van Harderwijk.[1] Het pand werd in 1767 in opdracht van Van Essens gelijknamige kleinzoon Lucas Willem baron van Essen (1739-1791, begraven in de Grote Kerk te Barneveld), met een voor Gelderland ongekende stijl en luxe herbouwd.[2] De tuin werd ontworpen door een leerling van André le Nôtre, ontwerper van de paleistuinen van Versailles. Lucas Willem baron van Essen, bezat vier suikerplantages in Suriname).[3] Aangezien Van Essen geen kinderen had, werd bij het overlijden van zijn weduwe, de dichteres[4] Margriet de Cocq barones Van Haeften i

Over Fotografie Arthur van Leeuwen

Arthur van Leeuwen werkt als zelfstandig fotograaf vanaf 1995 in Duiven, Gelderland. Hij fotografeert voornamelijk bruidsreportage's, portretten, bedrijfsfotografie, modellenfotografie, 360 gradenfotografie en landschapsfotografie. voor meer informatie kunnen jullie op mijn website: http://www.fotografievanleeuwen.nl. kijken.
Hebben jullie interesse om mij in te huren, kun je contact op mij opnemen via mijn website.

Alle werken