Koepelgevangenis Breda

Koepelgevangenis Breda van Roman Robroek

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Koepelgevangenis Breda van Roman Robroek

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze iPhone, iPod en iPad app.

Download de Werk aan de Muur App

Of bekijk het werk in een van onze voorbeeldkamers:

Omschrijving

De koepelgevangenis van Breda maakt deel uit van een justitieel complex in het centrum van Breda. De gevangenis is een van drie in Nederland bestaande koepelgevangenissen. Hij huisvest een deel van de penitentiaire inrichting De Boschpoort. Deze kent drie onderdelen; een huis van bewaring, een gevangenis en een afdeling met extrazorg plaatsen.

Tot januari 2013 was er ook een vrouwengevangenis. De vrouwen zijn overgeplaatst naar de penitiaire inrichting Ter Peel in Horst aan de Maas. Op 22 maart 2013 werd bekend dat de hele gevangenis gesloten zal worden in verband met bezuinigingen. De eerst volgende afdeling gaat in 2014 dicht. De rest van het complex zal per 1 januari 2016 definitief als penitentiaire inrichting gesloten worden.

Over Roman Robroek

Mijn naam is Roman, een 29 jarige fotograaf uit het mooie zuiden van Nederland. Ik maak unieke foto's van prachtige verlaten plekken.

Alle werken