Schwanenstein van Frans van Hoogstraten

Werkcode: 185 262 Kopieer de werkcode

Frans van Hoogstraten profielfoto Deze foto kreeg een "eervolle vermelding" op de International Photography Awards (IPA) in 2015.

Deze grote zwerfkei van 60m³ ligt in de Oostzee, vlak voor de kust van het schiereiland Rügen, in het voormalig Oost-Duitsland. De foto is gemaakt bij ruim 15 graden vorst waardoor een verbinding van ijs kon ontstaan. Maar dezelfde kristallisatiedruk van ijs heeft ervoor gezorgd dat de steen aan de westkant diep gespleten is. Men verwacht op korte termijn een afscheiding van het grote losse linker deel. Zoals bij zovele zwerfstenen wordt er over de Schwanenstein een sage verteld. Volgens dit verhaal verbergt Adebar de ooievaar de baby?s in deze steen voor hij ze naar het vasteland brengt. Voor velen was het een bron van geluk. Bijzonder wrang is daarom het incident dat op 13 februari 1956 afspeelde. Drie jongetjes uit de bewaarschool in Lohme speelden ter plekke op het nog maar net bevroren ijs. Toen er een hevige sneeuwstorm uitbrak en het ijs scheurde, wisten ze zich te redden bovenop de steen. Zenuwslopende reddingsacties kwamen op gang, maar de teams strandden telkens weer tussen de brekende ijsschotsen en de krachtige rukwinden. Pas de dag erna, toen de storm ging liggen, kon men de bevroren lichamen van de kinderen bereiken. Een steen die een verscheidenheid aan gevoelens bij zich draagt.

Dit werk wordt aangeboden door Frans van Hoogstraten

Frans van Hoogstraten (1958) is arts en daarnaast "Award Winning" landschapsfotograaf. Maar hij is vooral ook een liefhebber van de natuur. Onze wereld is turbulent, lawaaierig en vol afleiding. De natuur biedt ons de mogelijkheid om te ontsnappen aan deze drukte. Met zijn dromerige foto's probeert Frans de rust die hij daar ervaart weer te geven. Als het stil is, laat het landschap vaak zijn sublieme aard zien en kunnen er wonderlijke dingen gebeuren. Het samenspel van zonlicht, lucht, water en aarde voelt dan als een mysterie. En de afbeeldingen krijgen hierdoor een opmerkelijk tijdloze, vaak zelfs wat surrealistische uitstraling.  Maar het verstilde werk van deze fotograaf is tegelijkertijd realistisch. Vrij van vervorming of al te veel nabewerking. Het zijn en blijven uiteraard kortdurende ervaringen. En het landschap zelf is doordrongen van de dimensie tijd. Dreigende veranderingen liggen op de loer en kunnen al worden gevoeld......

Meer weten over Frans van Hoogstraten?

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.696 klanten geven ons een 4,7 / 5

John
Nederland
5 / 5

Veel keuze zowel in afbeelding als uitvoering. Snelle levering

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2018
Frodo
Nederland
5 / 5

Mooie producten goede service Bezorging op gewenste dag

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2019
Henriette de Deugd
Nederland
4.5 / 5

Super blij mee!
Gisteren de canvas foto’s opgehangen. Ze zijn van mooie kwaliteit en supergoed ingepakt om te versturen. Dik tevreden . We genieten ervan als we er naar kijken. Succes met jullie bedrijf en misschien tot een volgende bestelling.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2020
Oscar
Nederland
4.5 / 5

professioneel met hele goede klantenservice
Het door ons bestelde product was niet naar wens. Door het goede contact met de klantenservice zijn wij tot een oplossing gekomen. Het resultaat is perfect!

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2020
Anthony Clifford
Nederland
5 / 5

Werk aan de muur heeft boven verwachting een prachtig werk geleverd. Goede en vriendelijke service, uitstekende kwaliteit en een levering waar ik heel blij mee was. Een echte aanrader!

Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in november 2017
V.o.f. Intraplant
Nederland
5 / 5

Gisteren zijn mijn twee schilderen geleverd. Prachtige kwaliteit. Ik ben heel erg tevreden met mijn eye-catchers. De keuze is enorm, goede communicatie, snelle levering. Een dikke tien!

Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in maart 2020
Jeffrey van der bijl
Nederland
5 / 5

Super mooi !
Grote afbeelding ( 240 x 150 cm ) op canvas laten maken . Moet zeggen zeer tevreden mee . Hele heldere weergave zonder vervagingen . Ga hier vaker bestellen

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2021
Emke
Nederland
5 / 5

Absoluut het wachten waard!
De contacten met de mensen van Werk aan de muur waren hartelijk en positief. De werken die ik heb uitgekozen zijn nog leuker dan in de catalogus. Ik geniet <3

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2021
Truus
Nederland
5 / 5

Zeer tevreden!
Tijdens het vervoer was er een beschadiging opgetreden. Dit is door Werkaandemuur keurig en netjes opgelost. Met als resultaat dat wij nu een pracht van een kunstwerk in onze woonkamer hebben hangen.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2023
Vivianne
Nederland
5 / 5

Professioneel en mooi product.
Wijzigen waren geen probleem toen ik mijn schilderij al had besteld. Ze waren behulpzaam en stonden me vriendelijk te woord. Ook toen achteraf mijn adres niet klopte. Dat is allemaal goed opgelost. Het schilderij staat erg mooi aan de muur. Het programma om te bekijken of het schilderij mooi aan de muur staat, is erg handig. Ik ben heel tevreden over de kwaliteit van het schilderij.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2022
Petra
Nederland
5 / 5

Ze houden je heel goed op de hoogte van het proces en doen exact wat ze beloven. Heel prettig!

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2019
André
Nederland
5 / 5

Goede klantenservice , je wordt per mail goed op de hoogte gehouden over de status van je bestelling Top kwaliteit canvas

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2018

Plus- en minpunten

  • Eenvoudig wisselbaar: Werk is te vervangen door enkel een los doek te kopen
  • Optionele akoestische functie
  • Modern en betaalbaar alternatief voor canvas
  • Zelfbouw pakket, je zet het zelf eenvoudig in elkaar. Bekijk de montage instructies.

Een modern alternatief voor canvas

Met een moderne en dunne lijst in de kleuren wit, zwart, goud of aluminium hang je een prachtig Werk aan de Muur. En de afmeting is geen beperking. ArtFrame bestel je tot 15 bij 3 meter groot.

Tijd voor iets nieuws in huis? Bestel een los verwisselbaar doek en in een handomdraai verander je van look. Duurzaam én betaalbaar.

Last van galm in huis of kantoor? Kies voor de optionele geluiddempende panelen en pak het akoestiek probleem goed aan.

Koop dit landschapskunstwerk Schwanenstein van Frans van Hoogstraten op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
ArtFrame zet je eenvoudig zelf in elkaar. Bekijk de zelfmontage instructies.
Een wisseldoek span je op in je bestaande ArtFrame.
212,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden