Tuinbonen

Tuinbonen van Monique van Velzen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Tuinbonen van Monique van Velzen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!
Zet op verlanglijst

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze iPhone, iPod en iPad app.

Download de Werk aan de Muur App

Of bekijk het werk in een van onze voorbeeldkamers:

Omschrijving

Tuinbonen, echte zomergroente, lekker boontjes doppen!. Tuinbonen zijn eigenlijk de zaden van grote, viltachtige peul. Er zitten 2 tot 5 zogenaamde zaden in een peul. Als ze jong zijn en niet te groot, zijn ze op z?n lekkerst. Tuinbonen worden ook wel 'dikke duimen' of, in Brabant 'boeren boxen' genoemd. Hele oude groente: al in 6000 voor Christus werden ze verbouwd. De zaden waren toen echter nog vrij klein en zijn voor het eerst gevonden bij archeologische opgravingen in de buurt van Nazareth in Israël. In Nederland kennen we de tuinboon sinds de 15e eeuw . Buiten dat ze erg gezond zijn, ze bevatten een hoog gehalte aan vitamine B en C, zijn ze erg lekker, niet te lang koken, dan bewaar je de zachte, volle smaak.

Over Monique van Velzen

De tijd staat even stil......Een winterdag in pasteltinten, een nevelige lentemorgen, zomerse rust in augustus, het najaar: vergankelijkheid in kleur, geur en licht! Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de seizoenen. In 2006 kreeg ik meer tijd en door het volgen van cursussen bij FRB Fotografie werd ik langzamerhand volledig gegrepen door fotografie en ben ik mij steeds blijven ontwikkelen. Het feit dat ik in een prachtig buitengebied van Friesland woon, heeft zeker bijgedragen aan een voorkeur voor het fotograferen van landschappen, het vastleggen van de bijzondere momenten. De tijd staat niet stil, het licht, de lucht en de sfeer veranderen continu! Daarnaast ben ik een aantal jaren geleden gestart met het fotograferen van stillevens, het aloude ambacht van componeren met licht en vorm. Het leven staat letterlijk even stil. Een idee ontstaat, de uitvoering en het fijn tunen, gaat vooral ook over de kunst van het weglaten.

Alle werken