Auto’s op canvas

Auto’s zijn doorgaans een mannending. Mannen kunnen zich de hele dag vergapen aan sportwagens, oldtimers en andere auto’s – of genieten van het lawaai dat een motor maakt tijdens het rijden. Maar een auto op canvas is weer een heel ander verhaal, dat is namelijk voor iedereen leuk.

Auto’s op canvas zijn een veel gezien beeld, omdat ze zo’n sfeer brengen als kunstwerk boven de bank. Er zijn verschillende manieren om auto’s op de foto te zetten, we maken een rondje langs een aantal van onze beeldmakers.

Autopoes door Eelkje Colmjon

Hierboven een mooie plaat van oude Plymouth in Cuba. De poes maakt het plaatje helemaal compleet, en de kleuren doen het samen erg goed in ieder interieur.

Nog veel meer kleur zien we in het volgende werk. De speelgoedauto’s zullen veel mensen herinneren aan hun jeugd, en daarom zijn ze zo’n goed slachtoffer voor een kunstwerk.

Vintage speelgoed-autootjes op veelkleurige ondergrond door Wijnand Loven

Autowrakken hebben iets magisch. Waarom weten we eigenlijk niet, maar de sfeer die uitgebrande of compleet verroeste auto’s hebben heeft iets unieks. Zeker wanneer ze ergens in een verlaten landschap zijn achtergelaten zijn ze een kunstwerk op zich.

Auto Bodie Ghost town door Casper Brinkman

Autowrak in Namibië door Jan van Reij

Maar we hoeven naar exotische oorden om auto’s een mooie rol te laten spelen in een beeld. Hieronder een auto op canvas voor aan de muur, gefotografeerd in Nederland. Een oude Alfa die een stukje Zuid-Europa naar je huiskamer brengt.

Old Alfa door Maarten Scholder

In Zuid-Amerika worden veel oude en kleurrijke auto’s gebruikt, bijvoorbeeld in Cuba zoals we in onderstaande foto zien. De sfeer van het land komt gelijk naar voren, eigenlijk alleen maar door de auto. Mooi!

Cubaanse Auto door Barbara Koppe

Nog meer voorbeelden zien?
Maak je keuze op de website: auto’s op canvas


Meer uit: De collectie