Behang – Ga voor resultaat van formaat!

Een kek behangetje is leuk, maar een fotobehang geeft je interieur gelijk een mega boost. Met een middagje plakken creëer je snel de WoW-factor in jouw interieur. Waan je op een tropisch eiland, in een bos of kies voor een oude meester, lekker wandvullend.

Hoe kies je een geschikte foto?
Het kiezen van een geschikte foto lijkt simpel, maar kan een pittig dingetje zijn. Wij van Werk aan de Muur hebben de skills en helpen je graag een handje op weg naar jouw perfect match. In ons assortiment hebben we duizenden foto’s en alle afbeeldingen zijn geschikt als wandvullend behang. Wel is het belangrijk om te kijken naar de juiste vorm van de foto. Zo hebben we liggende werken, staande, vierkante en panorama; de keuze is reuze.
Om te beginnen meet je eerst de maten van je muur op, want zoals onze handige Baas Bas altijd zegt “Meten is weten.” Als je muur minder breed is dan hoog, dan kun je het beste op zoek gaan naar een staande afbeelding. De vorm van je muur is dus bepalend voor de vorm van de foto. Het kan in sommige gevallen zo zijn dat er een stuk van de foto afgesneden zal worden om het passend te maken voor jouw muur. Als je wilt weten hoe dat eruit zal zien, neem dan contact op met onze stylisten, zij helpen je graag.

Het onderwerp van het werk
Het onderwerp van het werk is best bepalend voor het eindresultaat. Je wilt immers niet dat het meest relevante stukje van het werk precies achter je bed of je bank valt verdwijnt.
Bedenk daarom van te voren of je een meubelstuk tegen je fotobehang wilt plaatsen en meet hoe hoog je meubel is. Als je meubel 125 cm hoog is en je plafond 250 cm hoog, dan weet je dat je het beste op zoek kunt gaan naar een werk waarbij het leukste deel op de bovenste helft van het werk zichtbaar is.
Soms is het niet erg als er een stukje van het werk verdwijnt achter een meubelstuk of door bijvoorbeeld een raam. We hebben het dan over een werk met een patroon. Wanneer er sprake is van een patroon gebeurt er namelijk iets leuks in ons brein; ons brein fantaseert automatisch hoe het ontbrekende stukje eruit komt te zien. Wat fijn om zo intelligent te zijn! Om dit te testen kun je het volgende doen:

Klavertjes vier patroon
Houd je hand over de helft van deze afbeelding; het maakt niet uit waar je je hand plaatst, je snapt hoe de afbeelding eruit ziet achter je hand.

Probeer het ook eens met deze:
Gouden bos

en met deze: Op het strand!

Naadloos of vlies?
Ga je voor naadloos- of ga je voor vliesbehang? Dat is een keuze die je kunt laten afhangen van je budget of van je ruimte waarin het komt te hangen. Ons vliesbehang is iets goedkoper dan het naadloze behang. Vliesbehang bestaat uit banen van 47,5 cm en we leveren dit altijd met een gratis pakje oersterke Bizon behanglijm. Super handig als je je kids erachter wilt plakken. Dit behang is met name geschikt voor woonkamers en slaapkamers. Ons naadloze behang is lekker stevig, maar flexibel en gemaakt van Airtex. Dit maakt dat het uitermate geschikt is voor de vochtige ruimtes. De maximale maat van ons naadloze behang is 45 x 5 meter uit één stuk. Dus kies je muur en ga los!

Een beetje historie.
Het naadloze behang is ooit ontwikkeld voor operatiekamers. Je kunt je voorstellen dat als je in het ziekenhuis bent en je wordt geopereerd, dat je dan erg gespannen bent. Een mooie afbeelding op de muur maakt de ervaring dan wel een stukje prettiger. Omdat een operatiekamer een steriele ruimte is, was het een eis dat het naadloze behang goed reinigbaar zou zijn. Piece of cake met ons naadloze behang! Je kunt dit goed reinigen met diverse schoonmaakmiddelen, maar niet met blekende middelen.

Ontdek hier meer informatie over behang.


Meer uit: Werk aan de Muur nieuws

Werk aan de Muur Magazine #4