Lees het interview: Brussel in met Werner Lerooy

Brussel in met Werner Lerooy

In het dagelijks leven is de Brusselse Werner Lerooy werkzaam als lektor en doceert hij vooral IT- en business vakken. Veel van zijn vrije uren besteed hij aan fotograferen. Daar zijn we blij mee, want Werner heeft heel wat moois voor ons in petto.

Voornamelijk zoekt Werner inspiratie in zijn hometown Brussel. “Ik houd enorm van de rijke architectuur in de stad,” zegt hij, en daar heeft hij gelijk in want de hoofdstad van onze zuiderburen hoort eigenlijk op ieders bucketlist te staan.

In de werken van Werner zien we dat hij met name heel goed nadenkt over het lijnenspel. “Ik ben altijd op zoek naar symmetrie en leidende lijnen. Die zoek ik bijvoorbeeld in een Art-Nouveau interieur, of op een mooi plein met veel mensen. Daarnaast zie ik ook graag personen op de foto, al dan niet geposeerd. Wat voor mij belangrijk is, is dat de foto emotie bevat en dat maakt naar mijn mening de foto iets spannender waardoor je er langer naar blijft kijken.”

Hoewel Werner niet zijn brood verdient met fotografie, spendeert hij wel zeker vijftien uur per week aan het vak. “Hierbij hoort ook het uitzoeken van de locatie en de nabewerking in fotobewerkingsprogramma. Ik vind het tegenwoordig not done om een foto helemaal niet meer te bewerken.”

Het favoriete werk van Werner is Le Falstaff. Mocht je niet precies weten wat we met lijnenspel bedoelen, dan zal deze foto je ongetwijfeld verheldering geven. “De foto heb ik genomen van het prachtige Art-Nouveau plafond in brasserie Le Falstaff,” begint Werner. Mocht je dus Brussel van je bucketlist willen vinken, dan mag deze brasserie ook eigenlijk niet op je lijstje ontbreken. Want Le Falstaff is gevestigd in een prachtig pand uit 1903 dat rijkelijk is versierd en veel originele details bevat, en daarmee een lust voor het oog. “Niet alleen zijn er de prachtige versieringen, de symmetrie en patronen; er is ook nog een mooi verhaal achter. Het oude interieur werd slechts enkele jaren geleden in ere hersteld. Toen ik het voor de eerste keer zag, kon ik het niet laten om in het overvolle restaurant vanuit een zeer laag en moeilijk standpunt alsnog een foto te maken. En na veel te lang proberen, gaf ik het toch maar op. Maar ik ben uiteindelijk toch teruggekeerd, met statief en toestemming om de foto nogmaals te maken. Het is me gelukt de foto alsnog te maken, vlak na de opening en voor de drukte arriveerde.”

Stylist Eileen over de werken van Werner Lerooy: "Een goed lijnenspel brengt rust in een foto"
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Werner Lerooy!

Uit de community