Cavia’s op avontuur

De cavia’s van Marloes van Antwerpen (24) beleven stiekem bijzondere avonturen buiten de kooi. Ze gaan op reis in een luchtballon, brouwen liefdesdrankjes en bezoeken bellenblaasfeestjes.

Zolang ze zich kan herinneren heeft ze al cavia’s. Marloes is het trotse baasje van Mieps, Wies en Pien. Waar ze in het dagelijks leven werkt als marketing en communicatiemedewerker bij een uitzendbureau, gaan haar vrije uren uit naar fotografie en cavia’s. “Als klein meisje was ik al dol op mijn cavia’s. Natuurlijk zijn huisdieren als je zo jong bent meer de verantwoordelijkheid van je ouders. Nu ik zelf cavia’s heb zie ik pas hoe ontzettend veel persoonlijkheid er in zo’n beestje zit. Super leuk om te zien!”

In 2015 stuitte Marloes spontaan op een Instagram account van een lief konijntje. Dit konijn heeft zijn eigen Instagram pagina. Hoe cool is dat?! Zo cool, dat het bij Marloes een beetje begon te kriebelen. “Het sprak me erg aan om op deze manier een mooie herinnering te maken samen met mijn huisdier en om mensen blij te maken met lieve foto’s.” Ook Mieps kreeg haar eigen pagina op het social media platform en zo geschiedde.

Samen Delen

‘Samen Delen’ is één van haar favoriete werken. “Hier staan Mieps en Archie samen op. Mieps is de grijze cavia,” begint Marloes. “Deze foto is voor mij een dierbare herinnering aan hoe ze met elkaar omgingen, ze hadden een haat-liefde verhouding. Het lijkt alsof ze heel lief het stukje komkommer delen, maar in werkelijkheid was het een gevecht wie het stukje mocht hebben.” Helaas is Archie een jaar geleden overleden, dat maakt de foto’s waar hij op staat voor Marloes extra speciaal.

Heel zorgvuldig stelt Marloes de composities voor haar foto samen. Met veel respect en liefde voor haar dieren. Het verzamelen van de rekwisieten, het opbouwen van de setting en het fotograferen zelf kost veel tijd. Daarbij neemt Marloes ruimschoots de tijd voor de nabewerking. “Ik laat Mieps natuurlijk niet echt in de rook staan”, zegt Marloes. Gelukkig biedt Photoshop de oplossing!

Stylist Simone over de werken van Marloes:
“Super schattige cavia foto’s. Een echte musthave voor de cavialiefhebber! Maar ook erg leuk voor de kinderkamer!”

Benieuwd naar meer? Bekijk alle cavia foto’s van Marloes van Antwerpen hier


Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #6