Chris Snoek deelt zijn mooiste locaties

Volendam is waarschijnlijk het meest bekende dorp van Nederland en staat voornamelijk bekend om de zangers, vis en klederdracht. Vanaf vandaag voegen wij Volendammer Chris Snoek aan deze lijst toe. Chris Snoek (24) is namelijk een van Volendams beste fotografen en hij stelt zijn werk beschikbaar op Werk aan de Muur.

Chris is zijn hele leven al geïnteresseerd geweest in fotografie. Echter is daar nooit wat van gekomen, totdat hij voor zijn studie stage ging lopen in het fantastisch mooie Nieuw-Zeeland. Hier nam hij zijn spiegelreflex voor het eerst mee naar toe. “Maar ik schoot wel lekker veilig alles op de automatische stand.”
Inmiddels is Chris klaar met studeren en geniet van zijn full-time job bij Coolblue.nl als Programmeur. Na zijn werk begon hij uit interesse eens aan een cursus nachtfotografie en vanaf dat moment ging er een wereld voor hem open. Sindsdien ging hij los en fotografeert hij vanalles.

“Ik heb niet echt een vaste stijl. Soms houd ik van een realistisch beeld, zoals De haven van Volendam, en soms kies ik ervoor om de WoW-factor te creëren in een foto, zoals de foto geschoten bij Vestrahorn in IJsland (hieronder). Deze foto heb ik gemaakt tijdens mijn rondreis door IJsland. Om deze foto te maken zijn we in de middag naar deze locatie gegaan om te kijken vanaf welke hoek we deze foto het beste konden nemen. Het plan was om ‘s avonds terug te gaan, zodat we snel klaar zouden zijn.” Helaas trokken de wolken voor de zon en leek het perfecte plaatje van de baan te zijn geschoven. Gelukkig besloot Chris te wachten, want na anderhalf uur liet de zon zich weer van de beste kant zien zodat hij alsnog deze geweldige foto kon maken. “Als dit dan het eindresultaat is dan ben je toch echt gelukkig!”

Vestrahorn, Stokksnes, IJsland

Waar bij Urbexfotografie de meest geweldige locaties geheim worden gehouden, ziet Chris met zijn landschapsfotografie juist kansen. Landschappen zijn er namelijk om gezien te worden, en het liefst door fotografen zoals Chris. Chris heeft zijn twee werelden op een geweldige manier samengevoegd. “Om het programmeren en fotograferen bij elkaar te brengen heb ik een fotografieplatform opgezet. Hier kunnen fotografen elkaar laten weten waar de mooiste plekjes van Nederland zich bevinden.” Wil je ook de mooiste plekjes delen, én vinden? Bezoek zijn project op SpotShare.nl.

Stylist Fela over de foto’s van Chris:
“Waan je in een ander land, met een foto van een prachtig landschap.”

Meer zien? Bekijk alle foto’s van Chris


Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #4