Lonneke_header

Creatief met Lonneke Leever

Lonneke Leever (30) is geknipt om te vouwen. Als je haar werken ziet, dan krijg je spontaan zin om je knutselspullen weer eens op te zoeken. De geestige knutselwerken van Lonneke maken ons -en velen met ons- heel blij.

  1. Vogel op bloesemtakje
    van Lonneke Leever

Niet schreeuwerig

In het laatste jaar van de kunstacademie heeft Lonneke zichzelf deze techniek aangeleerd. Ze knipt en vouwt super toffe illustraties die ze erna op hoge resolutie fotografeert. “Ik houd heel erg van kleur en dit zie je ook terug in mijn werk,” zegt Lonneke. We zien veel vrolijke en zachte kleuren, maar niet schreeuwerig aanwezig. “Dat vind ik ook het mooiste in een interieur.”

  1. Ananas
    van Lonneke Leever

  1. Bloesemtakken
    van Lonneke Leever

  1. Amy Winehouse
    van Lonneke Leever

  1. Bird wall

Uitdaging met simpele vormen

Lonneke vindt het leuk om dieren en bloemen te maken. “Maar portretten vind ik ook heel leuk,” voegt ze eraan toe. “Het is een uitdaging om met een paar simpele vormen iemand neer te zetten.” Wat leuk is om te weten is dat ze het kunstwerk van de papegaai heeft gemaakt voor haar zus (zie foto hiernaast). “Voor mijn zus heb ik gekozen voor kleuren die passen bij haar interieur en die afgestemd zijn op wat zij mooi vindt.” Best een pittig klusje, zal je denken. Waar de meeste mensen uren bezig zijn met het vouwen van een kraanvogel zegt Lonneke het volgende: “Een simpele illustratie zoals de ananas kost ongeveer een dagdeel om te maken. Een gedetailleerde afbeelding, zoals de papegaai, duurt aanzienlijk langer.”

  1. Wasbeertje
    van Lonneke Leever

  1. Zebra
    van Lonneke Leever

  1. Leeuw
    van Lonneke Leever

  1. Dierenfeestje
    van Lonneke Leever

Hema, Tina en Donald Duck

Het talent van Lonneke is opgemerkt! Ze heeft namelijk grote klanten, waaronder de Hema. Een paar jaar geleden heeft ze voor Hema het Sinterklaas en Kerst winkelmateriaal ontworpen. Cadeautjes werden door Sinterklaas ingepakt met het cadeaupapier dat Lonneke ontwerpen heeft. Hoe cool is dat?!

Naast illustreren kleurt ze ook strips in voor tijdschriften als Tina en Donald Duck. “De strips worden met de hand getekend door een striptekenaar en ik kleur ze op de computer in.”

  1. Volkswagen busje
    van Lonneke Leever

  1. Eend
    van Lonneke Leever

  1. Vespa
    van Lonneke Leever

Klanten Kees en Elly uit Kruisland over de werken van Lonneke Leever: “Voor onze kleinzoon van een half jaar, hebben wij een slaapkamer in Jungle thema gemaakt. Het werk van de Zebra past er perfect bij. Geslaagde aankoop!”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Lonneke Leever te gaan.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks