Creatief met Studio Poppy

De werken van Studio Poppy zijn stuk voor stuk uniek. Het zijn collages van verschillende afbeeldingen die de Amsterdamse Nicoline Boomsma, het creatief brein achter Studio Poppy, netjes uitgeknipt in Photoshop en leuk bij elkaar plakt. Nicoline geeft ons een kijkje in haar leven.

Dierenparade met maan en sterren

Ze heeft het maar druk. Met drie kinderen, een lieve man en een fantastische baan, toch is Nicoline lekker succesvol in alles wat ze doet. Het tekenen zat er al vroeg in bij Nicoline. “Als kind was ik al avond na avond aan het tekenen. Van absolute creativiteit was nog geen sprake; wel moest het allemaal precies kloppen met de werkelijkheid,” zegt ze.

Het resultaat mocht er zijn, en ook toen ze op de middelbare school zat tekende Nicoline graag en dat maakte de keuze voor een creatieve vervolgopleiding vanzelfsprekend. Ze studeerde af aan de kunstacademie van Groningen en werkte vervolgens tien jaar als recruiter bij een grote bank… oh, die zagen we even niet aankomen. “Ik was zo druk met van alles en nogwat dat creativiteit op een heel laag pitje stond.” Toch bleef het creatieve kriebelen. “Pas toen ik in verwachting was van mijn tweede kindje besloot ik mijn passie weer op te pakken.” En zo werd naast haar tweede kindje ook Studio Poppy geboren in 2011.

Jungle met luipaard, apen, toekan en tropische vogels

Studio Poppy is gevestigd in het centrum van Amsterdam en het bedrijf focust zich voornamelijk op bijzondere geboortekaartjes. Deze geboortekaartjes worden speciaal door Nicoline op maat gemaakt en zijn hierom ook speciaal op wens te maken. Er was eens een klant van Werk aan de Muur die helemaal hoteldebotel was van het werk van Studio Poppy, maar niet als geboortekaartje; deze klant wilde graag het werk als behang bestellen. Zo is de samenwerking tussen Studio Poppy en Werk aan de Muur ontstaan, en daar zijn we blij mee want WoW wat een toffe werken hebben we nu in ons assortiment!

Botanisch met ganzen, tropische vogels en bloemen

“Soms heb je dat een plaat gewoon klopt,” begint Nicoline, “Ik krijg veel reacties op de Botanische tuin met ganzen en tropische vogels en bloemen. Het is natuurlijk niet logisch dat je een gans in de jungle tegenkomt, maar dat maakt het juist zo leuk!” lacht ze. Het maakt ook helemaal niets uit of iets kan in de werkelijkheid of niet.

“Inspiratie haal ik overal vandaan; een interieur, kantoorboekhandel, winkels, logo’s, kinderkleding, eigenlijk van alles. Maar Pinterest en Instagram zijn wel mijn grootste vriendinnen qua inspiratiebron.” legt ze uit. En eigenlijk geeft ze toe dat ze daar nou net iets te veel tijd aan uitbesteed. “Maar hé, het is wel werk!” voegt ze er nog even aan toe.

Stylist Fela over de werken van Studio POPPY: "Leuke fantasierijke platen die vooral geschikt zijn in de kinderkamer. Maar stiekem vind ik ze zelf ook heel leuk!"
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Studio POPPY!

We love binnenkijken!


Meer uit: Werk aan de Muur nieuws

Werk aan de Muur Magazine #4