De creativiteit van Arjan Doornbos

Zelf noemt hij zijn eigen stijl eclectisch, omdat het van alles wat bevat. Arjan Doornbos houdt ervan om lekker creatief bezig te zijn en laat ons graag meegenieten van al dat hij maakt.

Zelf komt hij uit de provincie Groningen, en zijn grote liefde woont in Zweden. Dat maakt dat Arjan veel op reis is tussen Nederland en onze bovenburen, en het leuke is ook dat ze samen veel op reis gaan naar Italië. Hij spreekt niet alleen Italiaans; hij eet het ook graag. “Want de Italiaans keuken is ook gewoon waanzinnig lekker,” zegt hij.

“Ooit kreeg ik voor mijn verjaardag een pittige camera en dus wou ik gelijk op een fotocursus om het ding volledig onder de knie te krijgen,” begint Arjan. We waren je even vergeten te zeggen dat Arjan in het dagelijks leven Interim Manager is, dus hij regelde het wel even om een jaar na zijn verjaardag met zijn foto’s in een galerie te hangen. Goed geregeld, Arjan! Super trots zijn wij op hem.

appels


We vragen Arjan hoe hij op ideeën komt voor het maken van zijn foto’s. “Tja, dat overkomt mij gewoon,” legt hij uit. “Als ik in een supermarkt een gouden opscheplepel zie liggen, dan maak ik ineens allerlei plannen voor een stilleven. Dan denk ik: daar moet iets mee gebeuren.”
Soms is Arjan wel een maand bezig met experimenteren voordat het stilleven exact zo is, zoals hij het hebben wilt. “De nabewerking is dan ook voor mij een kwestie van de puntjes op de i zetten.”

In Italie maakte Arjan zijn favoriete foto: Dame keert huiswaarts na het boodschappen doen. Haar boodschappenkarretje zit ongetwijfeld vol lekkers en we schuiven dan ook graag bij haar aan tafel vanavond. Arjan lacht en zegt “Het leuke van deze foto is dat ze rechtsaf slaat waardoor ze in de zon blijft lopen. Deze foto is voor mij een metafoor dat je zelf verantwoordelijk bent voor het maken van je eigen geluk. Het is een kwestie van willen zien en van keuzes maken. Daarom heb ik de geraniums rood gelaten. Iemand heeft deze prachtige bloemen daar neergezet om de straat op de vrolijken. Kortom: voor een fleurig bestaan dien je zelf actie te ondernemen.”

Stylist Fela over de werken van arjan doornbos: "Heerlijk om te zien dat Arjan zoveel plezier beleeft aan het maken van zijn leuke werken."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van arjan doornbos!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #6