header-rar-kramer

De wereld van RAR Kramer

Zuidhornse RAR Kramer, Reny zoals ze van haar voornaam heet, is vanaf jongs af aan al bezig met creëren. Zo creatief als ze toen al was, maakte ze tekeningen, schilderijen en zelfs kleren voor haar poppen en voor zichzelf. “Ik wilde de wereld mooier maken met mijn creaties,” vertelt ze. Kleine meisjes worden groot, zo ook Reny, en ze is haar creativiteit niet verloren. Gelukkig maar.

  1. Zomertijd
    van RAR Kramer

Over Reny

De keuze voor een studie was door Reny snel gemaakt. Iemand die customized kleren kan maken volgt natuurlijk de studierichting Modeontwerper. Ze studeerde aan de Academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen. Met een diploma in the pocket trok ze de wijde wereld in. Het lot had uiteindelijk voor haar een ander doel; ze werd kunstenares en nu biedt ze haar werk te koop aan bij Werk aan de Muur onder de naam RAR Kramer.

  1. Meisje met rood haar
    van RAR Kramer

  1. Black pearls
    van RAR Kramer

  1. Woman with black hair
    van RAR Kramer

  1. transformatie
    van RAR Kramer

Een dag met Reny

Met een muziekje op de achtergrond begint de dag van Reny in haar eigen atelier aan huis. Drie dagen per week houdt ze zich bezig met schilderen en de overige dagen maakt ze sculpturen, zo goed als in dezelfde stijl. Reny werkt gestructureerd; vanuit portret- en modelstudies maakt ze een opzetje en daarna ze start met schilderen. “Meestal vanuit intuïtie,” begint Reny. “Van te voren weet ik nooit precies hoe ze eruit zal zien. Soms duurt het dagen en soms duurt het weken voordat ik zie hoe het schilderij zal worden. Ik moet als het ware een met haar worden. Ik werk net zo lang door tot ik helemaal tevreden ben en vanaf dat moment stuur ik haar de wereld in.”

  1. Make love not war
    van RAR Kramer

  1. Joy
    van RAR Kramer

  1. Forever
    van RAR Kramer

  1. Schiermonnikoog
    van RAR Kramer

Over de schilderijen

De abstracte landschappen van Reny nemen ons mee in haar wereld. Haar schilderijen zijn haast poëtisch te noemen door de herkenbare sfeer en gelaagdheid. Uiteraard stelt Reny aan haar landschappen ook dezelfde hoge eisen als aan haar portretten. “Ik moet als het ware in het schilderij kunnen stappen. De diepte in. Dan gaat het leven en kun je er alles in ontdekken en heerlijk wegdromen”, legt ze enthousiast uit.

  1. The secret garden
    van RAR Kramer

  1. Wild flowers
    van RAR Kramer

  1. Little red flower
    van RAR Kramer

Museum

Twee van haar werken hebben zelfs gehangen in een museum! Haar werk Little Red Flower heeft gehangen in Museum de Fundatie in Zwolle en The Other Side heeft gehangen in het gemeentemuseum in Den Haag naast een werk van Piet Mondriaan. “Super trots ben ik hierop”, zegt Reny.

Stylist Lianne over de foto’s van RAR Kramer:
“De schilderijen van RAR Kramer kun je geweldig met elkaar combineren omdat ze qua kleur en stijl met elkaar overeenkomen.”

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks