De wereld van Renée Teunis

Als je veel reist en op vele prachtige locaties komt, dan weet je als geen ander hoe leuk het is om dit vast te leggen. Renée Teunis is reislustig én kan ook nog eens goed fotograferen. We drinken deze week een kopje koffie met Renée om haar het hemd van de lijf te vragen.

Renée is een doorgewinterde hobbyist en heeft jarenlange ervaring als het gaat om tekenen, fotograferen en knutselen. “Ik heb stapels werk gemaakt,” zegt ze. “Door omstandigheden is het er helaas nooit van gekomen om aan de kunstacademie te studeren. Dat had ik graag gewild.”

Wanneer je het kunstenaarsgen rijk bent, dan heb je onbetwist de neverending drang om te blijven creëren. Renée heeft het kunstenaarsgen en is wat dat betreft niet te stoppen. “Ik doe wat ik leuk vind en het maakt me eigenlijk niet zoveel uit wat een ander van mijn kunstwerken vindt. Zolang ik het maar leuk vind.” Een terechte mening, want kunst is een kwestie van smaak en wij houden van de werken van Renée.

visnet, een ambachtelijk werk

“Voor wat betreft fotografie ga ik altijd op zoek naar patronen en abstractie. Qua stijl omschrijft ze haar schilderwerken als impressionistisch met inhoud.

“Ik begin vaak met een ondergrond en laat het beeld langzaam op mij inwerken. Er komt dan vanzelf inspiratie voorbij waarna ik weer lekker aan de slag kan. Soms eindigt het in de la en zie ik het na een tijdje weer. Als ik er dan blij van word, dan weet ik dat het goed zit. Het is een proces, en als ik tevreden ben dan is het goed. Als anderen het net zo mooi vinden als ik, dan is dat mooi meegenomen.”

Stylist Maurice over de werken van Renée Teunis: " Benieuwd hoe het werk van Renée Teunis bij jou aan de muur staat? Download onze gratis app en probeer ze allemaal!"
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Renée Teunis!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #6