Een groot schilderij in je interieur: 5 tips

Een groot kunstwerk kan je interieur uitstraling en sfeer geven, maar als je het niet goed aanpakt staat het al snel rommelig en opgepropt. In dit artikel vijf tips om een groot schilderij een mooi plekje te geven in je interieur, op basis van tips van professionele interieurontwerpers van Walhalla.com.

1. Herhaal

spiegelen
Dit interieur van ontwerper Peggy Betke is best druk, maar doordat de elementen goed op elkaar afgestemd zijn is het niet rommelig. Boven de bank hangt een grote poster, en de plant die naast de bank staat herhaalt als het ware het beeld van de poster. Hierdoor ziet het geheel er rustig uit.

2. Kies je palet

palet
Dit natuurlijke interieur is ontworpen door Binnenvorm. Het kunstwerk is groot en uitgesproken, maar de kleuren passen heel goed bij de rest van het interieur: de kleuren meubels, de vloer en zelfs de gordijnen zijn op elkaar afgestemd. Ook bij dit kunstwerk zie je beeldrijm, net als op de foto hierboven. Het glanzend bruine gezicht van het meisje op het schilderij rijmt met de glanzend bruine bloempot naast de bank.

3. Minimaliseer

leeg
Een groot kunstwerk trekt de aandacht, probeer daarom zo min mogelijk andere objecten neer te zetten die de aandacht trekken. We hebben vaak de neiging om onze vensterbanken en kastjes zo vol mogelijk te zetten, maar een leeg oppervlak is vaak nog veel mooier. Op de foto hierboven zie je een interieur van Studio Evelien Interior Design waarbij behalve het grote schilderij en wat kussentjes in de hele kamer bijna geen decoraties te zien zijn.

4. Een rustig beeld

molen muiden
Wanneer je een kunstwerk wilt ophangen in een ruimte die wat drukker is, zoals de keuken waar vaak allerlei apparatuur en spullen staan, doe je er goed aan om een rustig beeld te kiezen zoals op de foto hierboven. In dit ontwerp van BO6 Architecten is gekozen voor een licht en abstract kunstwerk dat weinig aandacht vraagt.

5. Less is more

geen poster
Vooral in de slaapkamer geldt: less is more. Je slaapkamer is bedoeld om te slapen, en is daarom eigenlijk beter af zonder decoraties. Wil je toch graag een schilderij of kunstwerk op je slaapkamer, hang het dan tegen de zijmuur, of zet het schilderij in een mooie lijst op de grond, zoals op de foto hierboven (ontwerp van CS Binnenhuisarchitect).

Zoek jij een groot schilderij voor in je interieur? Elk werk in de collectie van Werk aan de Muur is te bestellen in elke maat die past in jouw huis of kantoor! Zoek nu in de collectie

Dit blog is geschreven door Evelien van de woonwebsite Walhalla. Op Walhalla.com vind je de mooiste foto’s van interieurs, tuinen en zelfs zwembaden.


Meer uit: Inspiratie

Werk aan de Muur Magazine #4