Erotische en spirituele schilderkunst

In het Duitse Dillenburg woont Marita Zacharias. Ze heeft haar eigen atelier waar ze graag creatief aan de slag gaat en mooie werken maakt. Naast de erotische werken maakt ze ook heel spirituele kunstwerken en dat alles gewoon authentiek met de hand.

Sinds 1998 werkt Marita als freelance kunstenaar. Ze ontdekte haar liefde voor dit vak toen ze nog maar een klein meisje was. “Het schilderen had een magische aantrekkingskracht op mij,” begint Marita. “Ik experimenteerde graag met kleuren en vormen.”

En in de loop der jaren oefende Marita veel door haar klasgenootjes en familie na te tekenen. “Maar ik had nooit gedacht dat ik hier ooit mijn beroep van zou maken!”

Marita heeft aardig wat ervaring als het gaat om het maken van portretten. Ze gebruikt daarbij ook verschillende technieken zoals olie-, acryl-, aquarel- en pastelverf en potloodtekeningen. En daarbij maakt ze qua inspiratie gebruik van haar reizen. “Door een fantastische reis naar India kreeg ik meer begrip voor het verband tussen kunst en spiritualiteit. In mijn werken stel ik de mens in perfecte harmonie met de natuur en het wonder van de schepping zelf. Daarbij wil ik een verbinding creëren tussen spiritualiteit en erotiek.” Mythologieën vormen de inspiratie voor veel kunstenaars. Zo ook voor Marita.

“Het is toch eigenlijk geweldig om te bedenken dat veel kunst en mythische verhalen al eeuwenoud zijn en nog steeds bestaan?! Al eeuwenlang worden mensen naakt afgebeeld in schilderijen en die magie raakt ons al jaren. Ik wil vandaag de dag vrouwen en hun kracht als iconen afbeelden.”

Curvy beauty schilderij - Naakt Model

“Als ik de de betekenis van mijn kunst in één verklaring zou moeten samenvatten, dan zou het zijn: kunstwerken maken die de harten van mensen veroveren.” Marita begon zich te verdiepen in spirituele kunst en hoe meer zij zich verdiepte in de spiritualiteit, hoe meer vreugde zij ervaarde bij het maken ervan. Ze combineerde erotiek met spirituele thema’s en kreeg daarbij meer inspiratie en plezier in haar vak. Inmiddels heeft ze aardig wat kunstwerken gemaakt en vele ervan pronken bij de mensen thuis.

Stylist Fela over de werken van Marita Zacharias: "Haar zwoele werken brengen veel warmte en sfeer in de slaapkamer"
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Marita Zacharias!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #4