frans_header

Kleur met Frans buiten de lijntjes

Houd je van popart, dan houd je van Frans Mandigers. Frans is namelijk de creatief achter deze briljante retrowerken, met een knipoog naar de fifties. Stripachtige collages van superhelden krijgen van Frans hun karakter door stoere teksten. Het kleine verschil met toen, is dat hij sommige werken voorziet van een licht erotische touch.

  1. Batman Kissing
    van Frans Mandigers

Ervaring in de grafische wereld

Als kleuter tekende Frans al de sterren van de hemel en daar is hij eigenlijk nooit mee gestopt. Als vanzelfsprekend ging Frans na de middelbare school een studie volgen in een creatieve richting. Hij volgde de opleiding voor teken- en handvaardigheidleraar aan het Moller instituut in Tilburg, die hij met een diploma in the pocket verliet. Toch besluit hij in 1984 het roer om te gooien en het leven in de commerciële sector op te zoeken. Frans begint als Illustrator bij een reclamebureau. Hij is lekker bezig, al zeker ruim 30 jaar heeft hij ervaring in de grafische wereld. Daarnaast heeft hij een atelier aan huis waar hij zijn schilderijen maakt.

  1. Fallen In Love
    van Frans Mandigers

  1. Hello! Oh No!
    van Frans Mandigers

  1. Kuifje en Bobbie / TinTin
    van Frans Mandigers

  1. Grand Prix
    van Frans Mandigers

Het beschilderen van auto's

Wat Frans nog meer bezighoudt in het dagelijks leven is het beschilderen van auto’s. Volgens Frans hoeft een auto er niet nieuw en strak uit te zien. “Nee, het liefst oud en verroest, dan komt het tot leven,” zegt hij. Want ja, waarom zou een auto er uit moeten zien alsof het net uit de showroom komt?

Stylist Lianne over de werken van Frans Mandigers: "Super stoer zijn de werken van Frans en lekker kleurrijk. Een echte blikvanger voor ieder interieur."

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks