Fris en fruitige start

Onze enthousiaste beeldmaker Romee Heuitink is met haar 20 lentes jong een heerlijke frisse wind in de kunstwereld. Daar zijn we blij mee, want met een opleiding in de interieurbranche verwachten we dat zij aardig wat leuks voor ons in petto zal hebben.

Het schooljaar 2019-2020 heeft Romee de opleiding Interieuradviseur afgerond aan het Aventus in Zutphen. “Voor deze opleiding heb ik destijds gekozen omdat het heel leuk vind om met verschillende kleuren en materialen iets te creëren. Ook kan ik er mijn creatieve ei in kwijt,” zegt ze.

Dat schoonheid hem niet in het perfecte zit is een gegeven dat voor Romee eigenlijk wel een basis is in haar kunst. “Ik vind het leuk om een kunstwerk te maken wat misschien wel lelijk is. Dat is wat het dan juist ook wel weer mooi maakt. Het hoeft niet allemaal zo perfect te zijn,” legt ze uit. In de afgelopen jaren heeft Romee voornamelijk abstracte kunst gemaakt. “Omdat het mij erg aanspreekt,” zegt ze. “En ik heb nog zoveel meer ideeën die ik wil laten zien in de toekomst. Momenteel zit ik in het eerste jaar van de kunstacademie in Enschede en ik hoop dat ik met deze opleiding nog meer kan en mag leren zodat ik mijn werk verder uit kan breiden.”

Daarnaast is Romee bezig met het experimenteren met grafische ontwerpen en dit is met name te zien in het werk Vintage Televisie met ballon. Een afbeelding met een visje en een vleugje humor. “Er zit humor en en het geeft een vintage vibe, hier wil ik mij verder in gaan verdiepen. Ik vind het leuk om werken te zien van anderen die bezig zijn met grafisch ontwerp. Dat inspireert mij om verder te gaan en te ontdekken wat ik kan maken met mijn creativiteit.”

Het favoriete werk van Romee is Meisje met de parel modern. Het meisje is zeker herkenbaar, maar door de grove streken is het werk haast abstract geworden. “En dat slordige maakt hem nu juist zo leuk,” zegt ze. “het maakt ‘m hierdoor juist erg modern. Dit is een van de eerste werken die ik heb gemaakt.”

Naast grafische werken is Romee ook nog bezig met fotografie. “Dus misschien dat je dit in de toekomst ook nog ziet op Werk aan de Muur. En ik vind het ook leuk om illustraties en logo’s te ontwerpen.. En ik wil mij ook nog verder verdiepen in het maken van onder andere webdesign en andere content.” Kortom.. we zijn benieuwd naar wat Romee nog allemaal voor ons in petto heeft.

Stylist Anouschka over de werken van Romee Heuitink: "Als je twijfelt over een formaat, dan kun je een vuilniszak uitknippen op de juiste grootte. Als je deze tegen de muur aan houdt, dan plakt het meestal vanzelf en kun je goed beoordelen of het past."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Romee Heuitink!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #6