Impressie van onze stand op de vt wonen&design beurs

Onze eerste echte beurs zit erop. 6 dagen lang stonden we in de RAI op de vt wonen&design beurs. Door de enorme drukte vlogen de lange dagen vlogen voorbij! Met een bemanning van 4 a 5 man hebben we ons best gedaan om iedereen te woord te staan. En te horen aan de reacties van de bezoekers, was de stand een zeer groot succes!

In de aanloop naar de beurs hebben we veel nagedacht over de stand. Wat gaan we laten zien, hoe gaan we het laten zien en hoe trekken we de meeste aandacht van het publiek tussen al het moois op de beurs. We waren er redelijk snel uit dat we voor een muurvullende collage gaan. Geïnspireerd door de profielfoto’s op Facebook voorzien van een regenboog (vanwege het legaliseren van homo-huwelijk in de VS) kwamen we op het idee om de werken in de collage op kleur te sorteren.

Het effect had het bedoelde effect. Door de afmeting van de collage, en de sortering op kleur, bleven veel bezoekers stilstaan en waren met elkaar aan het bespreken welk werk zij het mooiste vonden. De aandacht voor de stand was immens!

Werk aan de Muur stand op de vt wonen&design beurs
In een eerder ontwerp hadden we de collage gevuld met willekeurige werken uit de collectie. De werken waren het probleem niet, maar het geheel wel. Door de werken op kleur te hangen, is de collage één geheel en oogt het geheel rustig. Dit ondanks dat er zeer veel verschillende stijlen door elkaar heen hangen.

Hoe zorgen we ervoor dat mensen Werk aan de Muur onthouden tussen al het moois op de beurs?
Nadat we de stand ontworpen hadden, was dit de allergrootste vraag die ons bezig heeft gehouden. Op de beurs zien bezoekers zoveel mooie dingen, hoe zorgen we ervoor dat ze onthouden dat ze Werk aan de Muur onthouden?

Met een flyer bereiken we het doel niet, die verdwijnt in een tas die de reis naar huis wellicht niet eens zal zien. Wat zou een bezoeker van de beurs fijn vinden om mee te nemen en wat wordt niet snel weggegooid? Het merk vt wonen is natuurlijk bekend van het magazine.

Waarom maken we niet ons eigen magazine? Met mooie verhalen van de werken die je kan kopen, tips & tricks voor het ophangen van een mooi werk en interviews met creatieven achter de werken op Werk aan de Muur.

Het idee voor het magazine kwam redelijk snel, maar de realisatie kost een stuk meer tijd dan van te voren bedacht. Het idee om een magazine te maken met rond de 40 pagina’s, werd snel uitgebreid naar 50, 60 en zelfs 70 pagina’s. Er waren teveel leuke verhalen en mooie werken te delen! De magazines vlogen uit de stand en de eindstand staat op 7.000 weggegeven magazines!

Aan de muur magazine
Het ‘Aan de Muur’ magazine was gratis mee te nemen op de vt wonen&design beurs.

Het Aan de Muur magazine is nu ook online te lezen! Blader er doorheen en laat je inspireren!

Tijd om inspiratie op te doen op andere stands was er helaas niet. Mooie impressies van de beurs vind je op Zilverblauw, Mevrouw Knot, Coosje en ShowHome.


Meer uit: Werk aan de Muur buzz

Werk aan de Muur Magazine #4