Jesse illustreert moois voor de kinderkamer

Bospad met vos
Als je vraagt aan een kind wat hij of zij later worden wil, dan krijg je altijd de standaard leuke antwoorden als politie, stewardess, juf of brandweerman. Jesse Boom gaf vroeger toen hij klein was een ander antwoord: “Boswachter. Zeker weten. Maar ik twijfelde ook een beetje of ik misschien tekenaar zou kunnen worden.”

Vissen op de oceaan

Jesse woont samen met zijn zwangere vrouw Roselie en zoontje Jolan in Hardinxveld-Giessendam. In het dagelijks leven maakt hij animaties en illustraties onder de naam Boomanimatie. “Dit bedrijf heb ik opgestart nadat ik mijn diploma Animatie op de Willem de Kooning behaald heb”.

Meestal trek ik na het tekenen de natuur in, dit is mijn grootste inspiratiebron.

Ondanks Jesse inmiddels een succesvol animator is, is hij nog steeds graag in de natuur te vinden. “Meestal trek ik na het tekenen de natuur in, dit is mijn grootste inspiratiebron.” Dit zien we ook absoluut terug in zijn werk.

“Op veel van mijn werken is een vos te zien. Dat is een karakter dat ik veel gebruik sinds de geboorte van mijn zoon. Ik heb hem namelijk ontworpen voor het geboortekaartje. Hij heet Sjors Kloddervos en ik ben hem eigenlijk blijven gebruiken. Tussen de bedrijven door betrapte ik mijzelf erop dat ik daarop voort ben blijven borduren.” Wij zijn dol op Sjors Kloddervos, en Jesse is er zo succesvol mee dat zijn werken inmiddels vele kinderkamers en peuterspeelzalen sieren.

Zoontje Jolan is inmiddels een grote jongen van vier jaar en kan zijn vader goed helpen bij het goedkeuren van de karakters die hij tekent. En we kunnen zeggen dat hij best een strenge jury is. “Laatst had ik een piraat getekend, ik vond ‘m zelf best geslaagd, maar ik moest hem uitgummen van Jolan omdat hij hem te boos en te eng vond.”

Volkswagenbus
Hoe gaat zoiets dan? Iets dat wij ons afvragen. Jesse legt het ons uit. “Ik begin bijeen nieuw werk altijd met het tekenen op papier. Daar maak ik dan een foto van zodat ik het in Photoshop af kan maken. Ik trek de lijntjes over en vervolgens kleur ik het in.” Jesse werkt met een Wacom Cintiq, dat is een soort tablet en ook eigenlijk een soort digitale tekentafel. “Het voordeel hiervan is dat een foutje heel eenvoudig te herstellen is met CTRL Z” legt Jesse uit.

Inmiddels is Boomanimatie lekker bezig in de animatiewereld en heeft hij zelfs mee mogen werken aan het bioscoop avontuur Pim en Pom Het grote avontuur, bekijk de trailer hier.
En we herkennen zijn stijl terug in StoryZoo, bekijk hier een aflevering.

Stylist Fela over de werken van Jesse Boom: "Stiekem vind ik ze zelf ook heel erg leuk om naar te kijken."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Jesse Boom!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #4