Kunstwerken die Halloween nog griezeliger maken…

Pompoenen
Het afgelopen weekend hebben de meeste mensen al in de schmink gezeten en hun pittigste pakje aangetrokken. Gelukkig is het feest nog niet voorbij want vandaag is de dag. Vandaag is het echt Halloween. Reden genoeg om eens lekker op de bank te zitten en dicht tegen je liefje of knuffelbeer te kruipen. Om je alvast in de stemming te laten komen hebben we onze creepy Halloween toppers voor je op een rijtje gezet. Griezel je met ons mee?

De Vogelverschrikker
Eng! Maar niet te eng gelukkig. Marieke Nelissen weet als illustrator van diverse kinderboeken als geen ander het Halloween-gevoel over te brengen op een kindvriendelijke manier.

Killer harlequin
De liefde voor je huisdier is voor eeuwig. Of ze nu leven of niet, deze Harlekijn laat ons zien wat onvoorwaardelijke liefde doet met je knuffelbeest.

The Cemetery II
Tim Corbeel maakte deze foto in de nacht op een begraafplaats. Durf jij deze aan de muur te hangen?

Doodshoofd Catacomben van Parijs
Onder de grond van het bruisende Parijs is een gangenstelsel. Duizenden kilometers aan tunnel waar het pikkedonker is. Zonder zaklantaarn zie je nauwelijks iets. Melvin Erne is er geweest en maakte er deze foto.

w00f
Verlaten panden zijn fantastisch. Het doet ons fantaseren wat er zich allemaal afgespeeld heeft. Durf jij in de badkuip te kijken?

Vastgebonden
Nee, het is niet je buurmeisje. Het is gewoon en vastgebonden vrouw in zombiestijl van Pixels by Ro. Als je haar maar goed zit ;)

Horrorclown met balonnen
Als je al niet denkt dat het niet enger kan; Cor Kuyvenhoven wist deze olijke clown toch een beetje freaky neer te zetten. IT zou je maar passeren…

De Schreeuw van Edvard Munch
Deze klassieker van Edvard Munch is niet als Halloween bedoeld, maar brengt ons toch de stuipen op het lijf. De Schreeuw het dit schilderij. Nee, het is niet de man die schreeuwt, het is de omgeving die schreeuwt en hier wordt de beste man toch een beetje bang van.

Halloweenhond
Als de hond net even iemand opgegeten heeft.

Me and my chairs
Onze eigen Jasper van der Meij (Oprichter van Werk aan de Muur) is natuurlijk een held van een man. Met dit ze zelfportret laat hij zien wat voor een magie hij in handen heeft.

Niet helemaal verlaten
Deze oude stoel staat op een mooi plekje in de zon en ziet eruit alsof niemand er meer op zit. Of toch wel…..?


Meer uit: Werk aan de Muur nieuws

Werk aan de Muur Magazine #4