Langs het strand met Arjan

Als je woont in ‘s-Gravenzande, een plaatsje dicht tegen Hoek van Holland aan, dan woon je zo goed als aan het strand en dan heb je geluk. Arjan de Jager is zo’n geluksvogel die in ‘s-Gravenzande woont. Arjan is de creatief achter GAPS Photography en hij bezoekt het strand dan ook regelmatig voor nieuwe foto’s.

“Maar ik doe meer dan dat, hoor,” zegt hij. “In mijn shop zie je een breed scala aan thema’s die ik fotografeer.” Arjan werkt als grafisch vormgever voor The Hague & Partners, en daarnaast trekt hij er graag met zijn camera op uit om mooie foto’s te maken. “Mijn beeldcollectie omvat een grote variëteit foto’s met als belangrijkste thema’s natuur, Holland en reizen.”

Zeker dertig jaar geleden begon Arjan met fotografie. En omdat hij zoveel positieve reacties kreeg, besloot hij er wat mee te gaan doen. Door zijn foto’s te verkopen op Werk aan de Muur bijvoorbeeld.

Op zijn wensenlijstje heeft Arjan nog tal van locaties die hij van plan is te bezoeken. Ook zijn er andere onderwerpen die zijn aandacht hebben om op termijn te fotograferen en ook zeker de moeite waard zijn om in de toekomst op te pakken. Plannen heeft hij zat.

Om de ideeën van zijn wensenlijstje te realiseren, wacht hij op het juiste moment. “Als de weersomstandigheden gunstig zijn, dan pak ik al mijn apparatuur in en ga ik naar een bepaalde plek van mijn lijstje. Ik probeer de locaties en gebeurtenissen altijd zo mooi mogelijk in beeld te brengen zonder hinderlijke elementen erin die het beeld zouden kunnen verstoren.” Als hij dan eenmaal thuis is, dan gaat hij op de computer aan de slag met de nabewerking van een foto. Als het resultaat hem tegenstaat, dan beslist hij om weer een keer terug te gaan. “En soms komt alles samen en is het beeld precies zoals ik het me vooraf voorstelde.”

Meestal laat Arjan zijn foto’s aan anderen zien en als deze positief reageren dan weet hij dat hij het juiste gevoel in de foto’s heeft gelegd. “Ik ben tevreden wanneer mijn foto’s bij anderen een WOW-reactie teweegbrengt.”

Stylist Jasper over de werken van gaps photography: "Je krijgt spontaan zin in de lente door de prachtige foto’s van GAPS"
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van gaps photography!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #6