Laura Vink haar fotoserie over Loonse en Drunense Duinen in National Geographic!

Trots zijn we op Laura Vink, één van de eerste beeldmakers bij Werk aan de Muur en oprichter van de Vink Academy. Met haar serie over de Loonse en Drunense Duinen heeft zij een plek in de laatste National Geographic veroverd.

Vorig jaar werd Laura Vink, samen met nog 2 fotografen (Mark Oomens en Jeffrey van Houten), winnaar van een beurs voor jonge natuurfotografen georganiseerd door de Marius van der Sandt Academy. De prijs? Een jaar lang mogen werken aan een eigen serie. Met advies en begeleiding van vijf van de beste natuur- en landschapsfotografen van Nederland. Een geweldige kans, natuurlijk. De winnaar krijgt een publicatie in National Geographic. Je raadt al wie er gewonnen heeft.

Laura koos voor het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, ook wel bekend als de Brabantse Sahara. Het gebied heeft al tijden haar fascinatie, dus de keuze was logisch.

Sinds ik hier een storm meemaakte, fascineert de dynamiek van deze plaats me enorm. De wind vormt het landschap; het geeft prachtige patronen in het zand, maakt metershoge duinen en laat bomen daar langzaamaan in verdwijnen. Als ik dit gebied op een vroeg ochtend – of tijdens een storm – bezoek, dan ben ik echt alleen in de natuur. Het geeft me een gevoel van intens geluk. En het is bijna niet te geloven deze bijzondere plek zó dicht bij huis te vinden is.

De nacht - Loonse en Drunense Duinen van Laura VinkDe nacht van Laura Vink
In de fotoserie vertelt Laura het verhaal van het zand; Hoe komt het daar, hoe waait het en wat doet het met het landschap. Veel vrije uurtjes heeft ze besteed in het natuurgebied. Pas door er vaak te zijn, voel je wat de plek bijzonder maakt – vind ze. Het liefst was ze er vroeg in de ochtend of laat (soms zeer laat) op de dag. “Het licht is dan warm en de schaduwen lang. Of er hangt mist, nog mooier!”.

“Een technisch verzorgde, samenhangende serie over de on-Nederlandse schoonheid van een Brabants natuurgebied”, aldus hoofdredacteur Aart Aarsbergen in het laatste nummer van National Geographic Magazine over de serie.

Verliefd geworden op één van de werken? Bestel ze voor aan je muur!

4b94bf2a2b9c8f69ad1433aed19db810_950x600_fitMagische ochtend van Laura Vink


Meer uit: Werk aan de Muur nieuws

Werk aan de Muur Magazine #4