Lees mee met de beeldmaker Henk Meijer, de wereld rond.

Met Henk de wereld rond

De Groningse Henk Meijer vliegt de hele wereld rond om de mooiste plekjes vast te leggen met zijn camera. Zijn voorkeur gaat uit naar het thema architectuur en landschappen en dat dan het liefst tijdens het gouden uurtje.

  1. Zonsopkomst in Venetië
    van Henk Meijer Photography

Over Henk

Fotograferen doet hij al sinds de jaren ‘80. “Wellicht heb ik het virus van mijn vader overgenomen want hij fotografeerde ook,” begint Henk. “Op zolder had ik zelfs een Doka gemaakt. Vanaf halverwege de jaren ‘90 ging ik mij uitsluitend richten op sportfotografie en dan met name de motorsport. Maar daarna ben ik me eigenlijk steeds meer gaan richten op landschappen en architectuur.” Inmiddels maakt Henk veel vrij werk, maar werkt hij ook in opdracht en geeft hij cursussen en organiseert hij fotografie reizen naar bijvoorbeeld Toscane, Italië.

De wereld rond op z'n Henks

Het maken van een goede foto begint met een goede voorbereiding. En als het gaat om een grote reis, dan betekent dat voor Henk ook een grote voorbereiding. “Soms begint de voorbereiding al een jaar van te voren,” zegt hij. “Want ik wil wel eerst goed weten wat wel en niet kan. En als er dan iets wel kan, dan is het belangrijk om te weten hoe we dat in gang gaan zetten. Dus waar ik precies wil staan en hoe laat ik er wil zijn. En dat is dan weer relevant voor de afstand tussen de slaapplaats en de locatie en dat is dan weer relevant voor de route. Kortom; alles wordt uitgedacht.” Dat Henk kritisch is op zijn werk, dat is dus wel duidelijk. En dat is nu precies wat hem zo goed maakt. “Eigenlijk ben ik niet zo snel tevreden over een eindresultaat. Maar als ik uiteindelijk zèlf in mijn foto geloof, dan is dat het punt waarop ik tevreden ben en het werk voor de verkoop beschikbaar stel op Werk aan de Muur.”

Zo’n reis, bijvoorbeeld naar Amerika, gaat natuurlijk wel op z’n Henks; dus met een Jeep en een trailer met daar bovenop een tent. “Want in the middle of nowhere staat natuurlijk geen hotel. Èn het is een stukje avontuurlijker.”

  1. The Needle, Utah
    van Henk Meijer Photography

The Needle, Utah

Het favoriete werk van Henk is The Needle, Utah. Een hele lange smalle berg vormt de naam van de foto. “Ik zag hier ooit een foto van voorbij komen maar er stond helaas niet bij waar het precies was. De foto kreeg ik niet uit mijn hoofd, dus ik ging natuurlijk op zoek om het te vinden. Dat kostte me best veel moeite. Om er te komen moest ik nog een flink stuk lopen en een verschrikkelijke helling beklimmen. Die avond viel alles wel perfect samen. Uiteindelijk is deze panorama de beste plaat van die gehele trip!”

Nieuwsgierig naar meer? Klik hier om naar de shop van Henk Meijer Photography te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks