Met Tvurk Photography de bossen in

Foto’s van bossen zijn mooi en tijdloos, maar Tim, de creatief achter Tvurk Photography, weet zijn foto’s dusdanig te maken dat we er uren naar kunnen blijven kijken. Zijn foto’s zijn prachtig en spooky en herfstachtig mooi.

In het dagelijks leven werkt de achtendertig jarige Tim uit Amersfoort in de IT-sector. “Ik doe mijn werk met veel plezier maar het werk is wel erg analytisch van aard. Fotografie is voor mij de perfecte aanvulling omdat ik daar meer mijn creatieve kant in kan ontplooien.”

Tim is voornamelijk geïnteresseerd in het vastleggen van momenten die een droomachtig karakter hebben. “Klopt,” begint hij. “Meestal vind ik die momenten in het bos, wanneer het mistig is. Maar het kan ook een ander soort natuurgebied zijn dat mij inspireert.”

Omdat Tim voornamelijk fotografeert wanneer het mistig is, is hij erg afhankelijk van het weer. Er zomaar op uit trekken doet hij dan ook niet. Ook de seizoenen spelen een belangrijke rol. “De herfst heeft mijn voorkeur, dus in dit seizoen ben ik het meest actief,” legt hij uit. Het fotograferen zelf is niet zijn favoriete tijdsbesteding. Tim beleeft het meeste plezier aan de nabewerking en dat is dan ook waar ‘m de meeste tijd in zit. “In de periodes waarin ik weinig of geen nieuwe foto’s maak, ben ik toch bezig met het nabewerken van oudere foto’s die me pas later hebben geïnspireerd om er iets mee te doen.”

De Wicca bossen

Het favoriete werk van Tim is De Wicca bossen. “Ik ben een groot fan van mistige herfstbossen met een donkere sfeer. En dit beeld is er een dat goed binnen dit genre past,” legt Tim uit. “Daarom is dit een van mijn favoriete werken. Maar ik hoop mijzelf altijd weer te overtreffen wanneer ik bezig ben met het maken van nieuwe werken.”

“Wanneer ik mij begeef in de stilte van een mistig bos met alleen de silhouetten van de bomen om mij heen, dan voelt het alsof ik mij begeef in een wereld die hangt tussen de realiteit en een droom. In mijn nabewerking probeer ik vooral dat droomgevoel te benadrukken om zo de magische sfeer die ik ervaren heb in die momenten zo goed mogelijk over te brengen op de kijker.”

Stylist Fela over de werken van Tvurk Photography: "Een foto van een bos is tijdloos. Kies een foto van Tim als behang in de slaapkamer, zo lijkt je ruimte optisch groter en word je elke dag wakker in de natuur. "
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Tvurk Photography!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #6