header Angela Peters

Met zorg en liefde gemaakt

In het Gelderse stadje Hattem vinden we het atelier van Angela Peters. Naast haar werk als beeldend kunstenaar en illustrator werkt ze als kunst docent in het voortgezet speciaal onderwijs, geeft ze teken en schilder workshop én in februari 2020 opent ze haar galerie winkel. Hoog tijd om meer over Angela te ontdekken.

Over Angela en de natuur

Angela weet al lange tijd dat ze de kunstrichting in wilde gaan. Ze heeft in 2013 de bachelor Fine Art en Design in Education afgerond. “Toen is mijn kunstenaarschap begonnen,” vertelt ze ons. “In eerste instantie lag mijn focus op de mens, die ik overigens nog steeds graag schilder. Maar nadat ik samen met mijn vriend een boek over de natuur en het buitenleven ben gaan maken, ben ik begonnen met illustraties en kunstwerken van planten en dieren”. Wie vroeger de mooiste bladeren uit het bos koos en deze dagenlang in een boek verstopte om zo een prachtig gedroogd exemplaar te creëren, zal vast onder de indruk zijn van de prints van Angela Peters. “Ik ben gefascineerd door de kleuren, structuren en vormen uit de natuur. Voorbij het oppervlakkige kijken en inzoomen op de details”.

Hoe gaat Angela te werk?

“Hoe een print tot stand komt? Van te voren bedenk ik een thema. Vervolgens ga ik werken aan een plantenserie, vogelserie of mottenserie. Dan ga ik op zoek naar kleurencombinaties. Wat past goed in een serie. Ik maak beeld schetsen en materiaal schetsen en wanneer ik blij ben met de uitkomst dan ga ik aan het werk met het eindwerk. Een deel van het werk bewerk ik digitaal na, sommige ‘foutjes’ haal ik weg, maar laat er vaak ook wat zitten. Dit zorgt voor het losse, imperfecte handmatige, daar houd ik van.”

  1. blue lingerie
    van Angela Peters

  1. Vrouwen rug
    van Angela Peters

  1. Boho vrouw
    van Angela Peters

Haar favoriete werk

Haar werk is ook opgemerkt door vtwonen stylist Marianne. “Het werk dat Marianne heeft gekozen, Fluitekruid, is tevens ook mijn favoriete beeld. Dit is een voorbeeld van een werk dat in 1 druk laag “af” was. Bij sommige werken ga je er aan door, terwijl je eigenlijk had moeten stoppen. Of een extra laagje doet het werk juist goed. Maar dit werk was gelijk “goed” en daardoor heeft het voor mij een poëtische betekenis.”

Stylist Sabine over de werken van Angela Peters: "De rijke details, de eigentijdse uitvoering van klassieke botanische prenten, in combinatie met een duidelijke eigen stijl, maken mij groot fan van haar werk."

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Angela Peters!

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks