Naar het strand met Dirk van Egmond

Wat genieten we toch van het mooie strandweer! Om in de herfst, winter en lente nog na te genieten van deze geweldige strand herinneringen biedt Dirk van Egmond met zijn prachtige foto’s de oplossing.

Dirk woont in Katwijk, lekker dichtbij het strand. En daar boffen we mee, want hij pakt graag zijn camera om richting de zee te gaan. “Het is mooi wonen hier. Het strand is van nature al prachtig en ons strand kenmerkt zich aan de typische huisjes,” legt Dirk uit.

Zo’n zeven jaar geleden werkte hij nog fulltime als bloemeninkoper. Echter werd zijn functie een parttime job, waardoor Dirk veel vrije tijd kreeg. Dirk is een inkoper, dus een echte handelaar en voor hem en voor hem ontstond er door meer tijd nieuwe kansen. “Ik ben mijn hobby uit gaan breiden,” begint Dirk, “fotografie werd mijn parttime baan naast bloemeninkoper.”


zonsondergang in Katwijk

Als autodidact fotograaf heeft hij veel boeken gelezen om het vervolgens in de praktijk te proberen. “Ik begon met mooie sfeerplaatjes te maken en daarna kwam ik op het idee om eens een expositie te organiseren.”
Zijn eerste expositie was een succes, dus er volgden er meer en mensen waren oprecht enthousiast over zijn prachtige strand foto’s dat er vraag naar wanddecoratie kwam. Hoe fijn is dat?! Je snapt nu wel dat wij van Werk aan de Muur en Dirk van Egmond een lekker setje vormen.

“Ik kijk veel naar andere fotografen, niet dat ik fan ben van specifiek iemand. Oh ja, Chiel Koolhaas maakt hele gave dingen. Zijn foto’s zijn bijzonder en super mooi. Ik heb hem nooit persoonlijk ontmoet, maar ik bewonder zijn werk wel.”

Katwijk staat natuurlijk bekend als toeristische badplaats voor een ieder die ver in het binnenland woont. Daarom zijn er leuke souvenirwinkeltjes zoals Het Valutahuis waar je voor een habbekrats een mooi aandenken van je vakantie kunt kopen. Ook de foto’s van Dirk zijn er beschikbaar op ansichtkaarten. Dus mocht je eens in de buurt zijn, stuur je familie een kaartje!

Stylist Simone over de werken van Dirk van Egmond: "Haal het strand naar je tuin en kies voor een mooie foto van Dirk als buitencanvas!"
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Dirk van Egmond!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #4