Natuurlijk wonen met Melanie Schat

Onze Melanie Schat is ook een echte schat van een meid. Met haar oog voor styling èn gevoel voor fotografie, zijn haar werken ook echt van onschatbare waarde.

“Hoe lang ik al bezig ben met fotografie? Oef.. dat durf ik niet te zeggen,” begint ze. Melanie was al vroeg bezig met styling, kleding en make-up en daar moest natuurlijk ook een foto van gemaakt worden. Reden voor Melanie om haar eerste camera te kopen. “Op de middelbare school volgde ik een fotografiecursus en kreeg daarvoor een spiegelreflex mee. Dat was heel gaaf.” Omdat Melanie er oog voor heeft, werd haar geadviseerd om als vervolg de fotografie opleiding te doen, en ook die heeft ze succesvol doorlopen. “Maar vooral door veel zelf te doen heb ik veel geleerd.”

Melanie is dol op interieur stylen en inrichten en haar foto’s kan ze daar goed bij gebruiken. “Ik maak werken die ik zelf ook heel tof vind als print voor in huis. Ik sta er zelf achter en hoop dat een ander het net zo tof vindt als ik”

“Ik maak foto’s van eigenlijk van alles wat ik in huis heb, en gedroogd gipskruid hebben we eigenlijk standaard wel in huis. Gipskruid is mijn favoriete bloem, dit heb ik zelfs op mijn arm getatoeëerd.”

In het dagelijks leven is Melanie werkzaam bij een bedrijf dat Chalets maakt en daarnaast struint ze met haar zusje graag de kringloopwinkels af naar opknappertjes. Na een fikse opknapbeurt zet ze deze te koop op haar instagram account @kringloop_schatjes “Het zijn vooral Kringloop Schatten waar andere mensen vaak niks in zien. Die kopen wij en proberen wij te verkopen op een leuk gestylede manier. We laten zien hoe men een tweedehands item kunt gebruiken!”

Het favoriete werk van Melanie is de foto Camera. We zien hierop een heel karakteristieke oude Yashica A camera vastgehouden door een onbekend persoon. “Dit is een foto die echt bij mij past,” zegt Melanie.

Stylist Annet over de werken van Melanie Schat: "Benieuwd hoe Melanie’s werk er bij jou in huis uit komt te zien? Download onze gratis Werk aan de Muur app en hang het virtueel op."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Melanie Schat!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #6