Op zoek naar dat ene pareltje

Als profwielrenner was Léon van Bon vijftien jaar een van de toppers van Nederland en sleepte verschillende grote prijzen binnen. Hij veroverde een zilveren medaille op de Olympische spelen van Barcelona, won twee etappes van de Tour de France en hij werd twee keer Nederlands kampioen. Wat een topper!

Bocht 7

In 2012 heeft hij zijn carrière als profwielrenner beëindigd en is begonnen als fotograaf. Daar zijn we blij mee, want dezelfde passie en toewijding die hij heeft voor wielrennen, heeft hij ook voor fotografie met het thema, je raadt het al: Wielrennen.
Wielrennen in de breedste zin van het woord.

Léon fotografeert op grote koersen en maakt spannende actiefoto’s waarbij de adrenaline haast te voelen is. Maar de fiets in alle facetten is ook een geliefd onderwerp van hem. Of het nu actiefoto’s zijn, portretten of productfotografie; Léon is altijd met passie op jacht naar dat ene pareltje.
De Muur van Geraardsbergen

Stylist Jasper over de werken van Léon van Bon: "Ik vind het heerlijk om te wielrennen, de foto’s van Léon vatten precies het gevoel en de ervaring samen op een fantastische plaat."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Léon van Bon!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #4