Steden in beeld: Barcelona

In de serie ‘Steden in beeld’ gaan we per blog in op een bepaalde stad. Een stad die qua uiterlijk geschikt is om als beeld aan de muur te hangen, om welke reden dan ook. Het kan een stad zijn die we zelf speciaal vinden, of die de fotografen en beeldenmakers uit hebben gekozen om werk van te maken.

We gaan vandaag een kijkje nemen in Barcelona. De Spaanse stad die al tijden lang een populaire bestemming is voor stedentrips bij mensen over de hele wereld, en zeker ook bij Nederlandse reizigers. De stad staat bekend om haar fantastische bouwwerken, ligging en natuurlijk het weer. Hoe zien onze beeldmakers Barcelona?

De Sagrada Familia in Barcelona (5) door Merijn van der Vliet

Natuurlijk mag een van dé hoogtepunten niet ontbreken, dus beginnen we er maar mee. De Sagrada Familia is een bouwwerk dat enorm indrukwekkend is wanneer je er staat, maar ook op beeld tot Gaudi’s meesterwerk het uiteraard goed. Een schoolvoorbeeld van Barcelona op canvas!

De  straatjes van het oude centrum van Barcelona vallen bij de meeste reizigers in de smaak. Weg van de drukke Ramblas zijn deze sfeervolle straten een levend voorbeeld van hoe Barcelona vroeger was. Mooie sfeer voor aan de muur dus.

Streets of Barcelona door VanEis Fotografie

In Barcelona zijn er ook veel markten te vinden. Bijna iedere dag is er op straat wel een markt met veel vers eten, fruit en kruiden. De mengeling van verschillende geuren komen in onderstaand beeld bijna je neus in…

Pepertjes door Thomas van der Willik

zonsopgang in Parc Quell door Rik Engelgeer

Een schilderij van Barcelona op weer een ander hoogtepunt van menig stedentrip: Park Quell! Het park, dat ook ontworpen werd door Gaudi, ademt een unieke sfeer en op dit schilderij is het tijdens zonsopgang vastgelegd. Een panorama van Barcelona dat eigenlijk in iedere kamer goed tot zijn recht komt.

Rondom de stranden van Barcelona is altijd veel beweging. Fietsers, skaters, hardlopers – en zelf locals die bezig zijn met fitness op het strand. Dat levert prachtige fotografie op!

Fitness on the beach door Rik Engelgeer

Als afsluiter een ander fenomeen waar Barcelona bekend om staat. Overal zijn straatmuzikanten te vinden, en zoals je hieronder ziet zijn dat vaak oudere Spaanse mannen met een liefde voor hun instrument. Het lijkt meer om de muziek te gaan dan om geld verdienen. Mooie sfeer voor op een canvas.

De vioolman door Rene Post

Nog meer Barcelona op canvas zien?
Ga naar onze website!


Meer uit: Archief