Steden in beeld: Breda

07-03-2014 - De collectie

In de serie ‘Steden in beeld’ gaan we per blog in op een bepaalde stad. Een stad die qua uiterlijk geschikt is om als beeld aan de muur te hangen, om welke reden dan ook. Het kan een stad zijn die we zelf speciaal vinden, of die de fotografen en beeldenmakers uit hebben gekozen om werk van te maken.

Vandaag zijn we in Breda. De stad is populair bij zowel mensen uit ons eigen land maar ook uit België. Dat komt vooral door de vele verschillende dingen die er te zien zijn, de architectuur en nog veel meer. Daarom dat Breda op canvas ook populair is. We maken een rondje door de stad!

 

Haven van Breda door Behind The Lenscap

Om te beginnen een mooie plaat van de haven van Breda. Een foto die de sfeer van de stad perfect neerzet. In Breda is verrassend veel natuur te vinden. Niet alleen water maar ook veel groen, zoals je hieronder kunt zien.

 

Aanzicht Breda door Irene Lommers

 

Centrum Breda door Jolanda Mol

Het centrum van Breda staat vol met mooie gebouwen. De architectuur draagt bij aan de sfeer van de stad, de sfeer die mensen aantrekt om Breda een dagje te bezoeken.
Zelfs in de straten met ‘rijtjeshuizen’ komt die sfeer terug;

 

straatfotografie breda door miranda tijssen

De haven van Breda komen we nog een keer tegen, omdat hij zo mooi is. Dit keer een foto van de haven van Breda in de schemer, zodat het wordt verlicht door de lampjes langs het water. Zou niet misstaan als canvas boven de bank!

 

Haven Breda door Peer Odekerken

We sluiten af met een foto van Breda (aan de rand) in de winter. Alhoewel we niet echt een winter hebben gehad, waren er natuurlijk wel vroege ochtenden bij die echt winters waren – dat heeft Gianne Delahay hieronder op beeld vastgelegd.

 

Winter in Breda door Gianne Delahay

Nog meer Breda op canvas?
Ga naar de website!


Meer uit: De collectie