Steden in beeld: Brugge

In de serie ‘Steden in beeld’ gaan we per blog in op een bepaalde stad. Een stad die qua uiterlijk geschikt is om als beeld aan de muur te hangen, om welke reden dan ook. Het kan een stad zijn die we zelf speciaal vinden, of die de fotografen en beeldenmakers uit hebben gekozen om werk van te maken.

Vandaag kijken we over de grens bij onze Zuiderburen: Brugge! Een stad die populair is bij Belgen maar ook bij Nederlanders die een weekendje weg gaan. Een mooie stad met een oud centrum dat op de werelderfgoedlijst staat. Hoe ziet Brugge op canvas eruit?

Om te beginnen een mooi beeld van historisch Brugge, dat goed laat zien wat voor sfeer dat oude centrum brengt:

Historisch Brugge door Mark De Rooij

a394b31113a5f48f4b7324c6abe31f54_950x600_fitA secret hiding place door Bibi Veth Mooie plaatjes van Brugge. Niet alleen een mooi centrum, maar ook de omliggende stukken zijn prachtig.
Maastricht stadswalBrugge staat vooral bekend om haar prachtige huizen en architectuur. Dat zien we in deze foto terug. De sfeer is bijna letterlijk te proeven. (samen door Marika Rentier)

Herfst, Stadspark, MaastrichtNog meer stenen van Brugge. Jack Veraart fotografeerde dit stukje van de stad, dat het unieke karakter laat zien. (Brugge 2 door Jack Veraart)

Om af te sluiten nog een creatief werk van Brugge!

Brugge door Jack Veraart

Nog meer van Brugge zien?
Bekijk alle Brugge werken op canvas op onze website!


Meer uit: Archief