Steden in beeld: Deventer

In de serie ‘Steden in beeld’ gaan we per blog in op een bepaalde stad. Een stad die qua uiterlijk geschikt is om als beeld aan de muur te hangen, om welke reden dan ook. Het kan een stad zijn die we zelf speciaal vinden, of die de fotografen en beeldenmakers uit hebben gekozen om werk van te maken.

Vandaag nemen we een kijkje in Deventer. De stad ligt in Overijssel, en heeft een rijke historie. Sterker nog, het is een van de vijf oudste steden van Nederland. Dat zorgt ervoor dat het een unieke sfeer heeft, een sfeer die ook op beeld mooi terugkomt. Tijd voor Deventer op canvas dus!

Deventer door Fotograaf Rogier Bos

We beginnen met het stadsaanzicht van Deventer, gezien vanaf het water. Foto door Rogier Bos, die op een mooie dag het licht heeft gebruikt om de stad op haar mooist vast te leggen.

Nog meer water! De jachthaven van Deventer is een mooi plaatje, zeker bij zonsondergang. Zulke foto’s op canvas doen het goed in eigenlijk iedere woonkamer, maar natuurlijk zeker in iedere Deventerse woonkamer!

Reflectie van de zonsondergang bij de jachthaven in Deventer door Rene Metz

Deventer Watertoren Zwart/Wit door Fotografie FredVester

Om voort te borduren op al dat water zien we hierboven de oude watertoren van Deventer. Een prachtig stukje bouwwerk, dat bijdraagt aan de unieke historie van de stad.

Horizon Deventer door Mario Colenbrander

In de zomer zijn de kleuren vaak mooi, zo ook op een zomerse avond in Deventer. Het avondlicht valt over de stad en geeft het prachtig aangezicht. Een foto die zorgt voor vrolijkheid in huis, waar hij ook hangt.

Hieronder een schilderachtig beeld van Deventer op canvas. De fijne uitstraling van dit beeld past perfect in een landelijk interieur, maar kan natuurlijk ook binnen een andere inrichting.

deventer sur mer door bob van den berg

Het laatste beeld van onze selectie is een winters Deventer. Rondom de stad is veel water te vinden en daarom is het in de winter ook genieten geblazen. Onderstaande foto laat zien hoe Deventer er dan bij ligt!

Winters tafereel, schaatsbaan bij Deventer door Jan Hars

Nog meer beelden zien?
Bekijk ze op de site: Deventer op canvas


Meer uit: Archief