Steden in beeld: Rotterdam

In onze serie ‘Steden in beeld’ zetten we een stad per keer in de spotlight; om te laten zien wat voor een mooie plekjes er in die stad te vinden zijn. En natuurlijk ook hoe mooi die stad als kunstwerk aan de muur kan hangen.

Nadat eerder Amsterdam, Maastricht en Utrecht al de revue passeerden, is het vandaag tijd voor Rotterdam. De havenstad heeft altijd al een uniek karakter gehad, dat het ook erg goed doet bij kunstenaars en fotografen.
We nemen je mee door Rotterdam!

 

Red & White door Remy De Milde

De Erasmusbrug mag natuurlijk niet ontbreken. Dit stukje beroemde architectuur is prachtig op een foto op canvas. Ook Brian van Daal legde de brug op plaat vast:

 

Rotterdam by night door Brian van Daal

De skyline van Rotterdam is geliefd door iedereen die er woont. Maar ook mensen van buiten de stad genieten daarvan. Deze skyline op panorama aan de muur is een origineel idee als kunstwerk boven de bank.

 

Panorama Rotterdam / Euromast / Augustus 2013 door Rob de Voogd / zzapback

We spraken al over het unieke karakter van Rotterdam. En dat karakter komt erg mooi naar voren in onderstaande zwartwit foto’s van twee beeldmakers. De ‘rauwe’ sfeer van Rotterdam maakt het zo’n unieke stad!

 

Rotterdam vanaf 42ste verdieping door Rob van der Teen

 

Skyline Rotterdam | Zwart-Wit door Mark De Rooij

Water speelt een belangrijke rol in Rotterdam. De Maas, de havens, de stad is beroemd als poort van Europa – en dat levert ook erg mooie plaatjes op;

 

Incoming door Peet de Rouw

 

Hef vanaf de kade door Hannah Anthonysz

Nog meer van Rotterdam zien?
Ga naar onze website: Rotterdam canvas


Meer uit: De collectie