Steden in beeld: Terschelling

In de serie ‘Steden in beeld’ gaan we per blog in op een bepaalde stad. Een stad die qua uiterlijk geschikt is om als beeld aan de muur te hangen, om welke reden dan ook. Het kan een stad zijn die we zelf speciaal vinden, of die de fotografen en beeldenmakers uit hebben gekozen om werk van te maken.

Stiekem hebben we vandaag geen stad, maar een heel eiland in de spotlight. We kijken naar de kunstwerken die onze beeldmakers maken van Terschelling!
Het Waddeneiland is ruim 600 vierkante kilometer groot en herbergt erg mooie plekken, zoals we in de werken terug gaan zien.

Terschelling II door Christiaan Krouwels

Logischerwijs komen we wanneer we naar Terschelling gaan kijken vooral beelden met natuurschoon tegen. Het eiland staat bekend om haar prachtige landschap, en is daardoor ook zeer in trek bij mensen die er een paar dagen helemaal tussenuit willen.

Hierboven een beeld van een uitzicht in het donker, terwijl je hieronder een beeld ziet van de weg naar het eiland toe.

Onderweg naar Terschelling door Cor Woudstra

Aangezien je op Terschelling altijd wel in de buurt van de zee bent, staan er op het eiland ook veel herkenninspunten die beroemd zijn bij mensen die er vaker komen. Zo zie je hieronder de Brandaris, die haar opvallende rode punt boven het landschap uitsteekt.

Vuurtoren “de Brandaris” op Terschelling door Hans van der Weide

Ook zwart wit fotografie doet het goed op een eiland zo mooi als Terschelling. De haven is daarbij bijvoorbeeld een dankbaar slachtoffer, waar de masten hoog de lucht insteken en de wolken laag boven het land hangen. Mooie plaat voor boven de bank!

Haven West-Terschelling door Marcel Pietersen

..en ook het strand levert prachtige fotografie op, zoals je hieronder kunt zien.

duintop terschelling door Eugene Winthagen

Wandeling op het strand van Terschelling door Floris De Mol

Het laatste beeld van vandaag zie je hierboven. Een schilderij van Terschelling, dat een mooi beeld schetst van de mensen die de rust van het eiland en de zee opzoeken.

Nog meer beelden van Terschelling zien?
Ga naar de website!


Meer uit: De collectie