Steun Anjo Vrieling met haar prentenboek

14-07-2014 - Beeldmakers

Anjo Vrieling, een van de kunstenaars in onze collectie, is ook illustrator en vormgever. Je kan haar werken voorbij zien komen in de rubriek illustraties. Ze woont en werkt in Dordrecht. Daar heeft ze een klein, maar fijn atelier.

Vorig jaar begon ze met het tekenen en schilderen van cartoonachtige figuurtjes, die ze tekende op planken van oude wijnkistjes. Zo ontstond het hoofdpersoontje van haar prentenboek: ‘De planeet van Jaz’.

Jaz, een beetje eigenwijs, grappig, gevoelig en toch stoer mannetje, woont in zijn eentje op een kleine planeet. Het is een leuk planeetje, maar er is helaas niemand om mee te spelen. Er zijn meer leuke, bijzondere, aparte figuurtjes in het boek die ook alleen op hun planeetje leven. Eigenlijk zitten ze helemaal niet zo ver bij elkaar vandaan. Als ze beter om zich heen kijken en elkaar ontdekken, besluiten ze om een planeet te zoeken die groot genoeg is voor hen allemaal.

Het thema van het boek is: kijk om je heen, sta open voor anderen, dan wordt alles vrolijker!

De vrolijke illustraties maakt Anjo op karton. Maar ze gebruikt ook snoeppapiertjes, watten, een oude atlas en wat haar nog meer voor de voeten komt. In Photoshop komen alle elementen voor de illustraties bij elkaar. Ook het verhaal en de vormgeving van het boek doet Anjo zelf.

Om het boek te laten drukken, heeft Anjo jouw hulp nodig. Ben je dus nog op zoek naar een leuk kado voor je kinderen, neefje of nichtje? Of gun je het Anjo? Steun dan haar crowdfundings-project op Voordekunst.

Steun haar project op Voordekunst, en bekijk alle werken van Anjo Vrieling in haar profiel.


Meer uit: Beeldmakers