Stijlvol naakt canvas aan de muur

Er heerst soms nog wat terughoudendheid bij mensen wanneer het gaat om naakt in kunst. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet; naakt kan erg mooi zijn, zeker wanneer het stijlvol gebruikt wordt. Dat er nogal wat wereldberoemde kunstwerken zijn met naakt zegt natuurlijk ook al voldoende.

Op Werk Aan De Muur hebben we een aantal beeldmakers die ook veel bezig zijn met deze tak van kunst. We nemen je mee langs een aantal populaire foto’s op canvas en schilderijen!

Naakte vrouw door Stien Art

Hierboven een mooi werk van Stien Aart; een schilderij waarbij naakt een belangrijke rol speelt, terwijl dit enorm stijlvol gedaan is. Zo’n kunstwerk kan een hele andere uitstraling aan de inrichting van een kamer geven. Het is bijvoorbeeld de ‘finishing touch’ aan een klassiek interieur, maar ook een moderne inrichting met strakke lijnen en kleuren kan een dergelijk werk prima hebben als afronding.

Hieronder kun je daar nog een voorbeeld van vinden. Een schilderij waarin stijlvol naakt is gebruikt, maar de uitstraling van dit schilderij is weer heel anders – door het gebruik van bepaalde kleuren en de manier waarop het werk gemaakt is, zorgt ervoor dat het een stuk moderner oogt.

Free door Cis Deyl

Ook een potloodtekening zoals je hieronder kunt zien kan op een bijzondere manier gebruik maken van stijlvol naakt. Door de minimale stijl ontstaat een prachtig beeld, dat het goed doet in iedere inrichting. Zo kan een landelijk interieur er een modern tintje door krijgen, maar een strak interieur wordt er completer door.

Blue Dot Nude nr.007 door Pieter Hogenbirk

Maar niet alleen schilderijen doen het goed wanneer we naar stijlvol naakt kijken. Ook fotografie op canvas leent zich er natuurlijk uitstekend voor. Fotografen gebruiken veelal modellen op deze manier, en deze stijl van fotografie kan erg mooi bijdragen aan de sfeer in een huis.

Hieronder een mooi voorbeeld van zwart wit fotografie in deze stijl!

Spiderwomen I door Ton C Kroon

Hieronder het laatste voorbeeld uit onze selectie. Het ligt eigenlijk ergens tussen een schilderij en een illustratie. Door het kleurgebruik en de beeltenis is het kunstwerk sterk aanwezig in een woonkamer.

Zeker voor kamers die zijn ingericht met weinig kleur is dit een aanrader.

 

Soy Una Muher door Cis Deyl


Meer uit: De collectie