Vintage beelden op canvas

Wanneer je een nieuw huis krijgt dat je moet gaan inrichten, of een bestaand huis wilt gaan vernieuwen, moet je gaan nadenken over inrichting. Niet alleen qua meubels en kleuren, maar ook kunst komt daarin naar voren. Er is enorm veel keuze, maar op basis van een bepaalde stijl kun je een goede selectie maken.

Daarom proberen we ook zo nu en dan een selectie van werken te laten zien met een bepaalde uitstraling. Vandaag zijn dat vintage beelden op canvas. Vintage nemen we als brede term, voor alles dat eruitziet alsof het jaren geleden gemaakt is. Hoe combineer je een vintage kunstwerk?

 

Looking For Someone door Maarten Stienstra

Vintage canvas kan betekenen dat het een beeld is dat oud lijkt, of ook is. Hierboven zie je een mooi voorbeeld van een vintage beeld als kunstwerk, dat mooi staat in een vintage interieur maar ook prima in een moderne inrichting kan worden opgehangen.

Maar je kunt ook kiezen voor een foto van een vintage product, zoals je hieronder ziet. Dat geeft weer een hele andere sfeer, en staat bijvoorbeeld erg mooi in een strak interieur!

 

It’s a black on white vision door Nouveau Riche

Ook het thema reizen komt vaak terug wanneer we kijken naar vintage beelden. Oude kaarten, stempels, logo’s, alles komt terug in onderstaand vintage op canvas van Claudia Schoen.

Go Places Welt Karte door Claudia Schoen

Bang Bang, My Baby Shot Me Down door Feike Kloostra

Bovenstaand voorbeeld staat mooi in eigenlijk ieder huis, het voegt direct iets spannends toe. Maar ook een kantoor kan dit hebben! De beelden halen hun inspiratie uit vintage comics en actiefilms, en de kleuren knallen van het doek.

Vintage fotografie kan een interieur helemaal compleet maken. Een beeld zoals je hieronder ziet geeft een bepaalde warme sfeer aan een kamer.

The beach by Miami lifeguard door Marijke Trienekens

Het laatste voorbeeld dat we willen laten zien is een vintage beeld op canvas dat een combinatie is van oud beeld, grafisch werk en illustraties. Een mengeling van stijlen dat zorgt voor een uniek plaatje!

Look! It’s A Girl! door Maarten Stienstra

Nog meer vintage canvas zien?
Ga naar de website!


Meer uit: De collectie