Vrouwelijk schoon

Ooit begon de Rotterdamse Erwin Verweij als assistent bij een professionele fotograaf. Hij was een jong broekie in de fotografiewereld, maar heeft zichzelf opgewerkt, heeft inmiddels een eigen studio en fotografeert onder andere vrouwelijk schoon.

Airlock

De jonge Erwin kreeg de smaak van fotografie al snel te pakken, groeide door en kwam uiteindelijk in de film- en televisiewereld. Omdat zijn passie toch bij fotografie ligt, is hij via wat omzwervingen weer teruggekomen bij fotografie. “Een tijd lang heb ik veel urbex fotografie gedaan,” begint Erwin. Dit zijn de welbekende foto’s van verlaten panden. “Maar de drang om met mensen te werken groeide, dus uiteindelijk heb ik me weer gestort op modelfotografie.”

Africa en paars en goud

Om een model mooi op de foto te zetten is een fotostudio wel prettig. Daarom deelt hij een studio in een oude school met een collega fotograaf. Ook weet Erwin op een leuke manier aan rekwisieten te komen: “Ik scoor leuke meubelstukken op Marktplaats en sleep van alles mee de studio in zoals oude bomen, kunstsneeuw, bladeren en meer.” Daarbij werkt Erwin altijd samen met een goede visagist die altijd precies weet wat ze doet. Goede make-up is een belangrijke basis als het gaat om modelfotografie.

Als Erwin begint met een shoot, dan heeft hij al vaak een beeld in gedachten. “Ik ben niet zo’n fotograaf die bij mooi weer spontaan naar buiten holt en zich richt op het mooie weer,” legt hij uit. Nee, Erwin is iemand die vooraf alles al goed heeft voorbereid en dat is wel zo prettig. “Ik werk vanuit een idee en pas de wereld daar op aan. Wel vind ik het leuk om te spelen met licht en vorm, maar doe vooral dit op gevoel.”
Zodra een foto is gemaakt, kan Erwin direct op zijn iPad zien hoe het eindresultaat geworden is. Als er dan iets net niet helemaal puik is, dan kan hij de instellingen op zijn camera nog een beetje finetunen tot het perfecte beeld ontstaat. “Uiteraard gebruik ik nog een nabewerkingsprogramma om de puntjes op de i te zetten.”
Erwin laat zich graag inspireren door film en televisie en door dingen die hij om zich heen ziet. “Soms vallen dingen vanzelf samen of soms verzamel ik ideeën. Filmmakers zoals Ridley Scott hebben wel gezorgd dat mijn licht is zoals het nu is.”

Eyes in clay

“Eyes in clay is een foto waar ik heel blij mee ben. Vooral omdat het eindresultaat vrij spontaan opkwam. De visagist was een ochtend lang bezig met de make-up en daarna werd er klei over haar gezicht gesmeerd. Toen dat droog was, was het een kwestie van snel te werk gaan en dat ging goed, maar er ontbrak nog iets. Dus besloot ik het af te werken met een zwarte doek en zo ontstond het contrast. Het is nu een krachtig beeld dat goed van de muur spat.”

Stylist Lianne over de werken van Erwin Verweij: "Erwin bewijst dat naaktfotografie stijlvol en mysterieus kan zijn."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Erwin Verweij!

Meer uit: Beeldmakers

Werk aan de Muur Magazine #6