8600218216_286b64c0e5_c

Werk aan de Muur wint Thuiswinkel Award voor beste startende webwinkel

Origineel van het persbericht te lezen in onze pressroom.

Werk aan de Muur heeft de Thuiswinkel Award gewonnen voor de beste startende webwinkel. Nadat dit initiatief, dat beeldmakers en consumenten bij elkaar brengt eerder dit jaar al door publieksstemmen een Dutch Startup Award won, heeft met de Thuiswinkel Award nu ook een vakjury haar enthousiasme uitgesproken.

Oprichters Jasper van der Meij en Bas Verhoogt vinden het een eer: “Dat we de Dutch Startup Award voor beste e-commerce startup van het jaar wonnen, was voor ons al een bevestiging dat we goed bezig waren. De nominatie voor een Thuiswinkel Award, uitgereikt door een vakjury, deed daar nog een schep bovenop. De winst van deze award is ongelofelijk. We vinden het echt een eer dat het publiek en de vakjury in Werk aan de Muur geloven.”

winaar_BesteStartendeWebwinkel_250x250Werk aan de Muur, opgericht in 2012, is een online platform waarop fotografen en beeldmakers hun werk kunnen aanbieden. Consumenten krijgen zo de kans om een uniek Werk aan de Muur te hebben, dat perfect bij hen past en ook nog betaalbaar is. Momenteel staat er werk van ruim 1500 creatievelingen in de database. De koper kan zelf kiezen op welke afmeting en materiaal het werk aan zijn of haar muur komt te hangen.

De Thuiswinkel Awards zijn een initatief van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van webwinkels in Nederland. Op 28 maart 2013 werden de vakprijzen voor de twaalfde keer uitgereikt, tijdens een door Katja Schuurman gepresenteerde gala-avond in Hotel Huis ter Duin.

Dat de jury enthousiast was over Werk aan de Muur blijkt uit ook uit het juryrapport: ‘De inspirerende shop zorgt voor een goede beleving van de klant in zijn zoektocht naar een mooi schilderij. De jury is met name onder de indruk van de usability van de webshop. (…) De fotograaf heeft er slim aan gedaan een goede partner te vinden waarmee de shop kan worden opgebouwd. (…) Ook heeft Werk aan de Muur in korte tijd een netwerk opgebouwd van creatieven, wat zorgt voor een eigen community. Werk aan de Muur maakt op meerdere manieren elegant gebruik van de kracht van de aan haar verbonden communities. Het bedrijf heeft daarbij een geloofwaardige prognose gepresenteerd.’

Met de winst van deze award hopen Jasper en Bas dat Werk aan de Muur nog meer bekendheid krijgt zodat niemand meer met een oninspirerend werk, of erger; een lege muur hoeft te zitten.