Geld verdienen met een Werk aan de Muur shop


Hoe en hoeveel kan ik verdienen?

Het bedrag wat je bij een verkoop kan verdienen is afhankelijk van meerdere factoren. Enerzijds de marge die je instelt, en anderzijds hetgeen de koper koopt. Zowel het materiaal als de maat. Jij bepaalt zelf de marge van je werk. De klant bepaalt het materiaal en de maat.

De marge die jij instelt is een procentuele marge. We hebben bewust gekozen om geen absoluut bedrag in te laten voeren. De reden hiervoor is dat bestellingen op klein formaat relatief duur worden. En bij werken op groot formaat zou je dan relatief weinig verdienen. De ingestelde marge gaat bovenop de basisprijzen die wij hanteren.

Onze marge is 15% van jouw marge. Dat is alles wat je aan ons verschuldigd bent. Deze marge wordt automatisch ingehouden.

Wat zijn de basisprijzen?

Voor alle producten, formaten en variaties hanteren we basisprijzen. Hier gaat jouw marge bovenop en zo wordt de eindprijs bepaald.

Een voorbeeld

Stel dat jouw marge op 50% staat en een klant koopt een canvas print van 90x60 cm. De basisprijs voor die maat en materiaal is 66 EUR (exclusief BTW). Hier gaat jouw marge bovenop, dus de eindprijs exclusief BTW is dan 99 EUR. 

Jouw marge bij deze verkoop is dus 33 EUR. Onze commissie hiervan is 15%, dus 4,95 EUR. Dus bij deze verkoop verdien jij 28,05 EUR.


Hoe stel ik de marge in die ik wil verdienen?

Bij elk werk wat je upload stel je jouw marge in. Bij het aanpassen van het werk kan je de marge aanpassen. Ook kan je in een keer de commissie voor al je werken aanpassen.


Hoe kan ik het beste mijn marge instellen?

Hoe hoger je je commissie instelt, hoe hoger de prijs van je werken zal zijn. Een hogere prijs geeft je meer commissie als één van je werken verkocht wordt, maar verlaagt ook de kans dat er iets verkocht wordt.

We raden aan om een percentage tussen de 15% en 25% in te stellen. Als je werken beginnen te verkopen, experimenteer dan met een hogere marge.


Wanneer krijg ik betaald?

Verdiende commissie wordt elke maand automatisch uitbetaald. De betaling vindt uiterlijk de 15e van de volgende maand plaats .

In je profiel vind je na uitbetaling een (credit)factuur voor je administratie.

Vul je betalingsgegevens in

In je dashboard vul je je betalingsgegevens in. BSN en geboortedatum zijn verplichte velden. Heb je een bedrijf? Vul de relevante velden, en je krijgt uitbetaald inclusief BTW.


Moet ik een bedrijf hebben om te kunnen verkopen op Werk aan de Muur?

Nee dat hoeft niet. Ook als particulier mag je verkopen op de site.


Moet ik belasting betalen over mijn verdiensten?

Je dient je inkomsten op te geven bij je aangifte. Dit geldt voor zowel particuliere als zakelijke verkopers. Of je belasting moet betalen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.


Waarom moet ik mijn BSN invoeren?

Commissie betalen wij uit aan zowel zakelijke als particuliere partijen. Als wij particuliere partijen commissie uitbetalen, dan verplicht de belastingdienst ons om een aantal persoonlijke gegevens te bewaren. Deze zijn onder andere BSN en geboortedatum. BSN nummer is enkel verplicht voor inwoners van Nederland.

Waar kan ik terugvinden dat jullie BSN nodig hebben?

Op deze pagina op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie over de eisen die aan partijen gesteld worden als zij uitbetalingen aan derden doen, en dan specifiek over hoe hier overzichten van aangeleverd moeten worden. Op deze pagina zie je dus dat wij verplicht zijn om uitbetalingen op te geven. De wijze waarop dit aangeleverd moet worden is te vinden in deze handleiding (PDF). In onderdeel 2.2 vind je, onder andere, de eis dat burgerservicenummer opgegeven dient te worden.

Waar slaan jullie mijn BSN op?

BSN gegevens worden via een beveiligde verbinding tussen jouw computer en onze server verstuurd. Wij slaan jouw BSN vervolgens op in het administratie pakket Exact Online. Als dit gebeurt is, wordt jouw BSN van onze server verwijderd.

Exact over hun beveiliging: We werken samen met Rackspace, een gecertificeerde hostingprovider. Hun datacentra staan te boek als de veiligste ter wereld. Werken in Exact Online gaat via een beveiligde verbinding. Deze is versleuteld volgens industriële standaarden. Onafhankelijke experts testen onze beveiliging. We zijn dan ook trots op onze ISAE 3402 certificering. Lees meer bij Exact