Facebook pixel

Vereisten van je bestanden


Formaten en afmetingen

Het is van belang dat je je werken upload in de hoogste resolutie die je voorhanden hebt. De reden hiervoor is dat we direct aan de slag willen met het verwerken van de bestelling zonder eerst een groter bestand op te moeten vragen. Zo kunnen we zo snel als mogelijk leveren aan de koper.

Je hoeft je niet verplicht aan standaard verhoudingen (4:3, 3:2) te houden, we bieden veel formaten aan. Echter om de koper zoveel mogelijk keuze te bieden, raden we het je wel aan.


Bestands specificaties

Het bestand dienst minimaal te voldoen aan de volgende specificaties:

  • JPEG bestand in Adobe RGB of sRGB
  • Kortste zijde dient minimaal 2.500 pixels te zijn. Let op, dat is minimaal! Een bestand moet niet vergroot of verkleind worden. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. Hou de maten van je bestand zoals het origineel is!
  • Geen compressie

Kwaliteit van de afbeelding

We raden je aan om je bestand altijd op 100% te controleren. Een controle op 100% is cruciaal om je foto's in de hoogste kwaliteit aan te bieden. De reden dat wij hier heel secuur in zijn is dat mensen foto's op zeer grote afmetingen kunnen kopen. Bij een verkoop is het van belang dat de productie zo snel mogelijk kan starten. Het is zonde als we een koper moeten teleurstellen als de kwaliteit niet voldoende is.

Verkoop je foto's gemaakt met een digitale camera? Enkel foto's met een spiegelreflex of systeemcamera zijn goed genoeg om aan te bieden. Foto's gemaakt met een compact camera, een action-camera (GoPro, Drone, etc.)  of een telefoon voldoen niet aan de eisen!

  • Kijk naar ruis. Zit er ruis in de foto? Haal deze eruit, of upload het werk niet!
  • Is het onderwerp scherp?
  • Zit er geen chromatische abberatie in?

Bewerken van je afbeeldingen

Het bewerken van je werken is natuurlijk geen probleem. Maar de volgende zaken zijn niet toegestaan:

  • Voeg geen randen toe aan je werk
  • Voeg geen copyright melding of handtekening toe aan je werk

Kan ik alles uploaden wat ik wil?

Ja, in de basis wel. Maar blijf wel beschaafd. Bedenk bij alle werken die je upload, 'is dit werk geschikt als kunst voor aan de muur?'. En houd natuurlijk rekening met rechten van anderen.


Heb je op deze pagina gevonden waar je naar op zoek was?

Ja