Typografische Wereldkaart | Nederlandstalig van Wereldkaarten.Shop

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 232745
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
141 gratis verzending!
Dit werk is exclusief verkrijgbaar bij Werk aan de Muur Door vakmensen speciaal voor jou op maat gemaakt

Omschrijving

Voor een close-up van dit kunstwerk klik je op de foto.
"Nederlandstalige Wereldkaart in Typografie" is een moderne en educatieve wereldkaart dat geheel uit Nederlandstalige landnamen bestaat.
Deze kaart is tevens ook verkrijgbaar als Engelstalige versie.

Kijkend naar hedendaagse woning- en zakelijke interieurs is voor deze unieke wereldkaart gekozen voor een eigentijdse en moderne lettertype.
Van een afstand ziet deze wereldkaart er al heel artistiek uit. Maar eenmaal van dichtbij zul je zien dat alle landnamen op speelse wijze in de wereldkaart zijn gepositioneerd. De landnamen staan uiteraard op de juiste plek.

Voor het mooiste resultaat, raad ik u aan om deze wereldkaart te laten printen op een formaat van 160x90cm (16:9 breedbeeldverhouding).
Een formaat kleiner als 120cm breed raad ik af, omdat dan de kleinere landnamen onleesbaar zullen worden.

Aanbevolen materialen voor deze wereldkaart zijn: Xpozer, Aluminium, Staal, Poster, Acrylglas, Perspex en Behang.
Waarom specifiek deze materialen?
Omdat deze materialen een gladde oppervlak hebben en hierdoor alle landnamen scherp (en dus goed leesbaar) geprint kunnen worden.
Een print op Canvas raad ik in principe ook af, aangezien canvas een structuur en reliëf heeft die de kleinere landnamen minder goed leesbaar maakt.

Dit werk wordt aangeboden door Wereldkaarten.Shop

Wereldkaarten.Shop profielfotoArtistieke en moderne Wereldkaarten uit eigen ontwerpstudio en atelier in Zoetermeer.
Ricardo Bouman 'het creatieve brein achter Wereldkaarten.Shop' is een grafisch ontwerper en illustrator met passie voor reizen, grafisch ontwerp, schilderkunst en cartografie.
In zijn ontwerpstudio maakt hij cartografische kunst met o.a. verf- en inktsoorten en illustreert hij digitale kaarten 'zoals lijntekeningen en typografische designs' in moderne en artistieke stijlen.
Nieuwe werken en werkprocessen deelt hij op zijn Instagram pagina via: @wereldkaarten.shop of via https://www.instagram.com/wereldkaarten.shop/

Door zijn interesse in reizen, schilderkunst en topografie is Ricardo in 2016 gestart met het tekenen van Artistieke Cartografie, dat uitgroeide tot enkele collecties, bestaande uit Wereldkaarten, Land- en Stadskaarten. Naast schilderkunst maakt Ricardo ook collages, zoals zijn bijzondere 'Wereldkaart van Koffiebonen': https://bit.ly/2mQIraK Deze bijzondere wereldkaart bestaat uit honderden koffieboontjes die één voor één op een grote acrylplaat zijn gelijmd.

Zijn originele kunstwerken zijn in hoge resolutie gefotografeerd. Bestellingen van grote (wand vullende) Artprints zijn daarom ook mogelijk. Benieuwd naar een interieurfoto van een wand vullende wereldkaart als naadloos behang? Lees dan hier het interview met Ricardo Bouman met enkele voorbeeld foto's op de Beeldmakers Blog via: https://bit.ly/2mp8nqY

Wereldkaarten.Shop is een activiteit van Ricardo Bouman uit

Alle werken