Binnenkijken bij Whispering Bold

Binnenkijken bij Whispering Bold

Deze week kijken we binnen bij Marieke, een echte interieur junkie. Ze is 6 jaar geleden van Australië naar Nederland verhuisd, nadat ze 20 jaar is weggeweest. Naast haar werk als docent bij het Interieur Design Instituut, is ze actief als interieur influencer op Instagram, en koopt en renoveert ze graag huizen, waaronder haar eigen huis. Een feestje dat we hier binnen mogen binnenkijken, want ze woont in hartje Haarlem in een herenhuis aan de gracht, gebouwd omstreeks 1890 vol met historische elementen. Wij zijn verliefd! Kijk je met ons mee?

 1. Ontdek de stijl van Marieke

Over Marieke

WOONT in Haarlem SAMEN met Australische man, zoon (15) en dochter (10) INSTAGRAM @whisperingbold WEBSITE whisperingbold.nl AAN DE MUUR ANYWAY THE WIND BLOWS van db Waterman, Gwendolyn and the Tulips van Marja van den Hurk, Black still life matters 2 van Marion Kraus en Kaars van Dreamy Faces op Art Frame zodat Marieke kan wisselen

 1. eetkamer interieur met bruine wandkleed
 1. Verbouwing Marieke
 1. Marieke Sfeer5
 1. zithoek interieur met planten en blauwe bank

This feels grand

Marieke vertelt: "Ons grachtenpand is een prachtig karakteristiek huis met 6 slaapkamers en 2 badkamers, gebouwd omstreeks 1890 vol met historische elementen. Vanaf het moment dat we binnenliepen vielen we meteen op de prachtige hoge ornamentele plafonds en de historische elementen die bewaard gebleven waren. Denk aan de originele suitedeuren, de trapleuning die over drie verdiepingen volledig intact was, het glas in lood overal, de grote ramen en het gevoel van ruimte. In de woorden van mijn man: ‘this feels grand!’. "

Toch had het huis nog wel wat liefde nodig en moesten de kluskleren aangetrokken worden. Marieke legt uit: "Ons huis is een pareltje van eind 1900. Het had alle elementen al in huis om er iets prachtigs van te maken. Maar het had wat liefde nodig. Letterlijk alles in huis is verbouwd en/of aangebouwd. We hebben alles naar eigen inzicht gerenoveerd tot een mooi resultaat. Daar ben ik best heel trots op!"

Tip van Marieke: "Maak een plan en houd je eraan! Doe wat je gelukkig maakt. Natuurlijk maak je onderweg aanpassingen, maar geloof in je eigen visie. Het is zo makkelijk afgeleid te raken door het ruime aanbod, meningen van anderen en onzekerheid, maar je moet ervoor waken dat het geen bij elkaar geraapt zootje wordt. Een praktische tip: speel met laagjes van verschillende texturen! En voeg een plantje en/of kunstwerk toe…"

 1. Marieke Sfeer2
 1. Kijk binnen in de slaapkamer van Marieke van Whispering Bold de slaapkamer oogt rustig en sereen
 1. Marieek Sfeer4
 1. Aanbouw Marieke Final

Traditioneel hand in hand met industrieel

Hoe combineer je een traditioneel huis met aanbouw? Marieke tekende de oplossing. "De keuken was erg klein en we besloten dan ook meteen een flinke aanbouw te realiseren voor een echte woonkeuken. Naar mijn mening is het onmogelijk een aanbouw te matchen bij een historisch huis, en met mijn voorliefde voor de industriële stijl besloot ik al snel een moderne industriële aanbouw te ontwerpen die mooi afsteekt tegen het traditionele herenhuis. Het mocht vooral niet als een ‘serre’ aandoen, maar het moest echt een leefruimte zijn met een ‘wow’ factor."

 1. Marieke Sfeer
 1. Keuken Marieke1
 1. woonkamer interieur naast open tuindeuren
 1. Keuken Marieke2

Droomkeuken

Niet zo gek dat dit de lievelingsplek van Marieke is geworden. "Ik houd van een keuken waarin je kunt leven, entertainen, gezellig kunt koken en waar alle belangrijke zaken worden besproken rondom het keukeneiland! Ik houd van de 4m hoogte met de enorme piramidevormige lichtstraat en de natuurlijke lichtinval. De combinatie van het stoere HD Metal, beton, met het klassieke marmer en warm eikenhout. De zithoek met de bakstenen muur is een echte blikvanger. Één van mijn favoriete momentjes van de dag is dat half uurtje me-time op mijn blauwe bank in de zon met een drankje, net voordat de kinderen thuiskomen van school."

 1. Bank Marieke

It's in the name

Over de bank gesproken, daar ging nog een avontuur aan vooraf. "Ik heb maanden stad en land afgezocht naar DE perfecte bank om hem bij Homestock Haarlem (300m van ons huis) te vinden. Ik ging erop zitten (hij zat heerlijk) en keek naar het kaartje voor de details. Wat bleek? De bank heet Marieke net zoals ik! It was meant to be! Het was een teken, dat weet ik zeker. Ook geen moment getwijfeld en meteen besteld. En nog steeds helemaal verliefd."

 1. Kijk binnen bij Marieke van Whispering Bold met een werk van db Waterman
 1. Kijk binnen bij Marieke van Whispering Bold, met een zwart wit werk met een kaars

Een inspiratie tip van Marieke: "Mijn inspiratie komt van reizen, Pinterest, Instagram en de wereld om mij heen! Ik heb het geluk vrienden over de hele wereld te hebben, ieder met een eigen cultuur en stijl. Dus je kunt van alles wat mee pikken. Ik houd van individuele stijl, aparte winkeltjes of markt kraampjes of simpelweg marktplaats ‘afstruinen’. Ik neem foto’s van alles wat me inspireert en heb zo altijd ideetjes stand-by voor in huis of een volgend renovatie project.

 1. Kijk binnen in de woonkamer van Marieke van Whispering Bold, met een klassiek stilleven op een plank
 1. Marieke van Whispering Bold is gegaan voor een vrolijk en vintage werk van Marja van den Hurk

Shop in stijl

Wil jij ook een van de werken van Marieke aan jouw muur? Marieke koos voor het materiaal Art Frame met een zwarte framekleur. Het leuke van het materiaal Art Frame is dat je kunt wisselen. En wisselen doet Marieke graag! Ontdek met welke werken Marieke graag wisselt.

 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Black still life matters 2
van Marion Kraus

 • Art Frame,
 • 120 x 120 cm,
 • Zwart,
 • Zonder geluidsabsorberende panelen,
 • Alleen een wisseldoek, zonder frame
Bekijk werk
 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Kaars
van Dreamy Faces

 • Art Frame,
 • 120 x 120 cm,
 • Zwart,
 • Zonder geluidsabsorberende panelen,
 • Alleen een wisseldoek, zonder frame
Bekijk werk
 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

Gwendolyn and the Tulips
van Marja van den Hurk

 • Art Frame,
 • 75 x 75 cm,
 • Zwart,
 • Zonder geluidsabsorberende panelen,
 • Alleen een wisseldoek, zonder frame
Bekijk werk
 1. Ander materiaal, of afmeting?

  Maak het werk zelf helemaal op maat!

I LIKE IT HERE (gezien bij vtwonen)
van db Waterman

 • Art Frame,
 • 75 x 75 cm,
 • Zwart,
 • Zonder geluidsabsorberende panelen,
 • Alleen een wisseldoek, zonder frame
Bekijk werk

Binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails