Binnenkijken bij Karin Werk aan de Muur

Binnenkijken bij Karin

Elke week vind je in de Werk aan de Muur blog de nieuwste binnenkijker. Deze week kijken we binnen bij Karin. Ze woont met haar gezin in het Belgische Beernem, een dorp tussen Gent en Brugge. Het huis is te vinden in een sociale jaren 70 wijk. Met veel licht, groen en warme combinaties. Kijk je mee?

 1. 20201009 112819

Van Antwerpen terug naar de roots

Karin en haar man komen allebei uit Beernem. Toen ze zijn getrouwd vertrokken ze naar Antwerpen om dichter bij het werk te zijn. Karin vertelt: "Vijf jaar later kregen we beiden een overplaatsing en konden we terugkeren naar onze roots in Beernem. Eerst naar een huurwoning en dan onze tijd genomen om de markt te verkennen. Na een aantal bezichtigingen van panden waar we ons helemaal niet thuis voelden of die niet instapklaar waren, zagen we de advertentie voor dit huis. De ligging was voor ons heel belangrijk: rustig, maar toch vlak bij winkels en openbaar vervoer. Het huis staat in een doodlopende straat met pijpenkoppen in een sociale woonwijk van begin de jaren 70. Wat we niet wisten was dat de dame die het huis verkocht een collega van ons was! Misschien dat we er ons daardoor onmiddellijk thuis voelden. De koop werd dan heel snel gesloten want ik was hoogzwanger!"

Tip van Karin: "Regeltjes kunnen helpen bij het inrichten maar buikgevoel is persoonlijker."

 1. 20201009 113345
 1. 20201009 112706

"Ik weet niet of er een naam bestaat voor onze woonstijl. We zijn begonnen met gekregen meubilair aangevuld met Ikea meubels. Die eerste jaren werd er heel veel veranderd aan ons interieur doordat er meubels aan vervanging toe waren, niet meer pasten of gewoon omdat we eens iets anders wilden. Na verloop van tijd kochten we wel duurdere spullen volledig naar onze zin. Nu is het een warme combinatie van rode hoogglans met metaal en hout."

 1. 20201009 114153

Gezelligheid in de keuken

Als je een tijdje in een huis woont, krijg je een duidelijker beeld van wat er aan een huis kan verbeterd worden. "Voor ons was dat de leefruimte en de onpraktische keuken, vertelt Karin. Mijn zus is architecte en heeft samen met ons nagedacht wat we konden veranderen. Aan de achterzijde van het huis werd een leefruimte van vier op zes bijgebouwd en de muur tussen eetkamer en keuken werd opengetrokken. Bijzonder is wel dat de helling van het dak afloopt naar het oorspronkelijke huis toe. Daardoor hebben we achteraan (zuid-westkant) een hele hoge glaspartij en komt er ook zonlicht in huis als de zon laag staat." Daar vinden we de lievelingsplek van Karin. "Ik zit graag aan de keukentafel, daar heb ik zicht op de tuin, de keuken en de zithoek. Wij hebben gekozen voor een hoge tafel zodat die ook aan het kookeiland kan bijgeschoven worden voor extra werkruimte. Iets drinken terwijl Jan het avondeten maakt, met de laptop nog wat werken en toch het spelprogramma volgen op tv, op vrijdagavond pizzadeeg uitrollen terwijl de kinderen over hun week vertellen en als er bezoek komt, wordt een aperitief gegarandeerd aan de hoge tafel geserveerd." Dat klinkt als genieten!

 1. Werk aan de Muur binnenkijken Karin

Over Karin

WOONT in Beernem SAMEN met man Jan en kinderen Robbe, Anne en Lene AAN DE MUUR Lijntekening van Hendrik Jonkman op canvas met zwarte baklijst WERKT als ICT ondersteuning INSTAGRAM @karinsypre

"Als er iets verandert in ons interieur begint dit met een ergernis: de salontafel is te klein, de bureaustoel krijg ik niet meer proper, het antieke archiefkastje valt uit de toon, enzovoorts. Tussen dat eerste moment en de eigenlijke aankoop van een stuk kan er gemakkelijk een jaar overgaan. Een folder, een website, een winkelbezoek, een goed idee, een nog beter idee, een andere opinie, en terug naar af. Maar als we vinden wat we (onbewust) zochten, dan weten we het meteen en is de knoop snel doorgehakt."

 1. Binnenkijken Werk aan de Muur tuin Karin
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur tuin bloemen Karin
 1. Binnenkijken Werk aan de Muur hal Karin

Minimale tekening met krachtig effect

Karin heeft gekozen voor een werk uit de lijntekeningen collectie. Ze vertelt: "Door de eenvoud van de lijntekening en de warmte van de kleuren sprong dit werk er onmiddellijk uit. Ik was eigenlijk op zoek naar een mooi accentkleur om te combineren met het lichtgroen dat ik had gekozen voor de entree en de hal. Het krachtige blauw komt nu terug in het toilet en het donkere rood vormt de achtergrond voor de trap. Dit werk is krachtig door met een ononderbroken lijn een herkenbaar beeld te vormen. Het zwarte kader versterkt nog de afbakening en de lijn. Door de keuze voor canvas geeft dit werk onmiddellijk een elegantie en stijl aan de inkom, de belangrijke eerste indruk van het huis en de bewoners."

Shop in stijl

Lijntekening - Kunst - Digitale kunst - Moderne kunst - Blauw - Petrol - Rood - Bruin - Gezicht - Vr
van Hendrik Jonkman

 • Canvas,
 • 50 x 75 cm,
 • Met zwarte baklijst

Ander materiaal, of afmeting?

Maak het werk zelf helemaal op maat!

160 Gratis verzending!

Bekijk meer favorieten van Karin

Ontdek meer

Bekijk meer lijntekeningen

Ontdek de Moderne vormen en lijnen collectie

Meer uitgelichte binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze showroom

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails