Binnenkijken Marjolein Jumbotron

Binnenkijken bij Marjolein Bouhuijzen

Deze week kijken we binnen in een herkenbaar, bijzonder huis, namelijk een Kapberg. In deze knusse hooischuur woont Marjolein met haar man Marco en kinderen Nika en Naud. Interieur en styling zijn op Marjolein's lijf geschreven. Niet alleen is haar huis één grote bron aan inspiratie, in het dagelijkse leven werkt ze ook als Category Manager bij Hema waar ze zorgt voor de mooiste woondecoratie in de rekken. Kijk je met ons mee?

Het knusse uiterlijk van een hooihuis, maar zo fris als een nieuwbouw huis

Het huis is in een stijl van een "hooischuur" gebouwd met een voor- en achterhuis. Het voorhuis is bekleed met zwarte cedar planken en het achterhuis is van steen. "Wij wonen hier nu 3 jaar en ik heb het gehele huis van binnen ontworpen en bedacht. Ik kon een jaar lang, tijdens de bouw van het huis, moodboards per ruimte maken. En uiteraard ook de kleuren, het inrichten en het afstylen. Dit vond ik geweldig om te doen en het was dan ook heel spannend om te zien hoe het geheel samenkomt."

 1. Binnenkijken Marjolein4
 1. Binnenkijken Marjolein5

Tip: Marjolein is continu aan het veranderen en spullen aan het verplaatsen. Hierdoor is je huis altijd in beweging. En heb je continu de sfeer waar je op dat moment zin in hebt.

 1. Foto Van Marjolein

Over Marjolein

WOONT in Uitgeest SAMEN met man Marco en kinderen Nika en Naud AAN DE MUUR El badi Paleis in Marrakech, Bronze City 2, Winter Textures en Winter Horizon van Maria Kitano en 16 van Kim Rijntjes INSTAGRAM @marjoleinbouhuijzen WERK Category Manager bij Hema

 1. Altijd In Beweging Marjolein

Altijd in beweging

Marjolein's woonstijl? Dat is niet in een hokje te plaatsen. "Ik zou zeggen Scandinavisch-Industrieel in combinatie met designproducten, tweedehands- en persoonlijke spulletjes. Ik houd van pastel- en aardetinten maar combineer deze graag met zwart voor net een wat stoerdere look. Zo hebben we alle kozijnen binnen gelijk zwart geverfd en stalen deuren toegevoegd. Een oude houten lambrisering van dakbeschotdelen in een vergrijsde mintkleur achter de eettafel zorgt voor karakter. Ook ben ik erg blij met onze maatwerkkasten in de woonkamer en kleedkamer. Recent hebben we in de keuken een brickwall laten plaatsen. Deze oude elementen geven veel sfeer en halen het nieuwbouw gevoel er echt vanaf! Ik ben ook continue aan het veranderen en spullen aan het verplaatsen. Ons huis is altijd in beweging."

 1. Keuken Marjolein1
 1. Marjolein Keuken3
 1. Binnenkijker Marjolein 1

Het hart van het huis: de keuken

De keuken is de lievelingsplek van Marjolein in het huis. "Het is letterlijk het hart van het huis. Het is een fijne en gezellige plek met veel licht. Ik heb gekozen voor een witte keuken met een betonnen aanrechtblad en handgemaakte mintgroene zelliges". In plaats van een klein randje te betegelen, hebben ze ervoor gekozen om de gehele muur ermee te bekleden, hiermee maak je een statement. De brickwall met stalen taatsdeur grenzend aan de keuken geeft een stoer effect.

Nét echt geschilderd

Bij de eettafel heeft Marjolein 4 werken geselecteerd voor een collage. Ze heeft hiervoor gekozen voor het materiaal canvas. "De geschilderde werken lijken net echt, het staat erg mooi!", vertelt ze. "Ik vind het gaaf om zo’n grote verandering in sfeer te maken met het toepassen van de werken. De werken in de eetkamer hebben bijvoorbeeld een terra accentkleur en matchen mooi met mijn lamp op de brickwall en een eetkamerstoel. Daarbij houd ik van veranderen en kan ik de werken makkelijk wisselen en verplaatsen naar andere plekken in huis. Zo kan ik voldoen aan mijn verander drang haha."

 1. Art3
 1. Art4
 1. Art2

Marokaans met industrieel randje

"Het werk in de woonkamer heb ik op staal laten printen en past super bij het industriële karakter van ons interieur. De mooie kleuren van een Marokkaans paleis komen extra goed en haarscherp uit! Dit beeld sprak me ontzettend aan qua sfeer en kleuren en maakt dat ik heel binnenkort graag naar Marrakesh zou willen."

Shop in stijl

Shop de werken van Marjolein

Wil jij ook de werken die Marjolein heeft gekozen aan jouw muur? Marjolein koos voor het materiaal staal met een matte afwerking in de afmeting 70x95cm.

El badi Paleis in Marrakech, Marokko - analoge reisfotografie print
van Raisa Zwart

 • Staal,
 • 70 x 95 cm,
 • Mat

Ander materiaal, of afmeting?

Maak het werk zelf helemaal op maat!

359 Gratis verzending!

Ontdek meer

Warm glow

Ontdek meer lijntekeningen

Meer uitgelichte binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze virtuele showroom

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails