Mieke Jumbotron

Binnenkijken bij Mieke

Deze week gaan we langs bij Mieke. We mogen binnenkijken in een nostalgisch oud dijkhuis gebouwd in 1910. Een huis vol met verhalen. Oude tegels, ronde gewelven en een klassieke kelder brengen je 100 jaar terug in de tijd. Deze dijk is de plek waar Mieke het liefste thuis komt. Binnen én buiten, want we vinden Mieke ook vaak terug in haar enorme (moes)tuin. Kijk je met ons mee?

Nostalgie ten top

Mieke neemt ons mee terug in de tijd. Ze vertelt: "Sinds 3 maanden wonen wij in een nostalgisch oud dijkhuis. Onze woning staat binnendijks en is gebouwd in 1910. Ik ben zelf geboren en groot geworden aan deze zelfde dijk. Na 10 jaar ergens anders te hebben gewoond voelt dit huis, op deze plek echt als thuis komen! Het huis zelf is erg speels opgebouwd. In ruim 100 jaar tijd is er steeds weer wat aangebouwd. We hebben dus veel trapjes en hoogte verschillen in huis wat het huis karakter geeft. Achter het huis ligt een enorme tuin verstopt. Hier houden we kippen en zijn we een moestuin begonnen. Dit past goed bij het huis. Jaren terug is het huis van een melkboer geweest die koeien hield in het (toen nog) weiland achter het huis en zijn melk opsloeg in de kelder. Deze kelder is in 100 jaar tijd nauwelijks veranderd. De oude tegels en de ronde gewelven nemen je 100 jaar mee terug in de tijd."

 1. Vintage modern interieur Werk aan de Muur
 1. Vintage interieur Werk aan de Muur Oude Meesters

Tip van Mieke: "Het eigen maken van je interieur vind ik heel belangrijk! Overal in huis zijn bij ons items terug te vinden met een verhaal of persoonlijk tintje. Onze reis souvenirs hebben bijvoorbeeld een prominente plek in huis gekregen. Sfeervol en daarnaast een herinnering naar mooie momenten en een goed gespreksonderwerp wanneer er mensen over de vloer komen."

 1. Werk aan de Muur vintage interieur behang
 1. Vintage interieur accessoires Werk aan de Muur
 1. Vintage kinderkamer interieur Werk aan de Muur
 1. Vintage interieur werk aan de muur sfeer

Modern chic meets vintage

Mieke en haar man Jeroen verschillen erg van smaak. "Modern chic meets vintage", omschrijft Mieke hun gezamenlijke stijl. "Onze woonsmaken lopen erg uiteen! Naast nieuwe items met een modern tintje en hier en daar een vleugje design, vind je in ons huis ook veel oude meubels en accessoires terug. Alle vintage meubels zijn afkomstig van familieleden en dragen zo ieder een eigen verhaal."

 1. Vintage woonstijl met nieuwe meester Werk aan de Muur

Over Mieke

WOONT aan de Baanhoek SAMEN met haar man Jeroen en twee zonen AAN DE MUUR Het Melkmeisje in moderne versie van Ingrid Schot op canvas WERK teammanager in het Erasmus MC INSTAGRAM @huisje_aan_de_baanhoek

 1. Vintage interieur slaapkamer Werk aan de Muur
 1. Vintage interieur planten Werk aan de Muur
 1. Vintage interieur Werk aan de Muur details
 1. Werk aan de Muur vintage shop the look

Oud meets nieuw

Dat modern prima gecombineerd kan worden met oud, laat de kunst keuze zien van Mieke en Jeroen. Ze kozen voor een werk uit de Nieuwe Meester collectie. "Oude meesters zijn tegenwoordig een veel gezien item in interieur land. In eerste instantie wilde ik graag een ouderwets ‘meisje met de parel’ of een ‘melkmeisje’ aan de muur. Leuk, maar toch niet helemaal ons ding. Bij Werk aan de Muur vonden we het nieuwe Melkmeisje. Een hedendaagse foto met een knipoog naar het verleden. De compositie is vrij donker, wat mooi matcht in ons interieur. De keuze was toen snel gemaakt! We hebben gekozen voor canvas zonder lijst. Het materiaal is prachtig en de kleuren komen hier goed op uit."

Shop in stijl

Shop het werk van Mieke

Wil jij ook dit werk aan jouw muur? Mieke koos voor het materiaal canvas

Het Melkmeisje van Joh Vermeer in een moderne versie.
van ingrid schot

 • Canvas,
 • 90 x 135 cm,
 • 2 cm dik,
 • Vervaagd

Ander materiaal, of afmeting?

Maak het werk zelf helemaal op maat!

216 Gratis verzending!

Mieke's favorieten

Ontdek meer

Bekijk de nieuwe meesters

Vertrouwde oude meesters

Meer uitgelichte binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails