Binnenkijken bij een industrieel fris interieur met urbex wanddecoratie

Binnenkijken bij Yvonne

Deze week mogen we binnenkijken bij Yvonne in Hoofddorp. Samen met haar gezin woont ze in een huurhuis met een industriële frisse woonstijl. Van landelijk met veel tierelantijntjes is het huis getransformeerd naar een huis met een frisse basis met mooie verfkleuren en industrieel randje. Kijk je met ons mee?

 1. Van landelijk naar industrieel

Industrieel fris

Yvonne, 44 jaar, woont samen met haar man en twee kinderen in een huurhuis in hoofddorp. Ze wonen klein maar fijn, en veranderen regelmatig het interieur. "Sinds vorig jaar hebben we onze stijl compleet omgegooid. Het was hier 10 jaar lang aardig wit en landelijk met veel tierelantijntjes, maar opeens had ik daar genoeg van en werd het me een beetje te oubollig", vertelt Yvonne. "Nu houd ik meer van de industriële stijl. Vooral van de tegenstelling van koelneutrale kleuren zoals blauwgrijs en groengrijs, gecombineerd met heel warme tinten zoals cognac en hout. En wat zwarte elementen voor het contrast, zoals zwarte kozijnen en tafelpoten. Toen de bank er net stond was de muur erachter nog lichtgroen, maar uiteindelijk vond ik de bank mooier uitkomen met 'middenmarmer' van Flexa; een frisse blauwgrijze tint die niet te donker of te licht is. Zo blijft het geheel nog fris en niet te somber."

 1. Yvonne van Kleinmaarfijn37

Over Yvonne

WONEN in hoofddorp SAMEN met haar man, dochter (18) en zoon (15). WERKT ALS tekstcorrector en volgt een opleiding in de zelfzorgmedicatie AAN DE MUUR van Truus Nijland op INSTAGRAM @kleinmaarfijn37

Kijkt zo lekker weg

Het regelmatig veranderen van het interieur hoeft niet iets groots te zijn. Een ander behangetje of kleur op de muur doet al wonderen. Hoe ze tot inspiratie komt? Yvonne vertelt: "Heel cliché, maar vooral via de vele mooie instagramposts. Ik kan uren struinen door de prachtige foto's en dan krijg ik weer de kriebels om iets te veranderen. Al is het maar het verwisselen of verplaatsen van leuke accessoires. Daarnaast kijk ik graag naar woonprogramma's. Ik vind het reuze vermakelijk om te zien hoe een sober, jaren 90-interieur omgetoverd kan worden tot een plek die je vooral ziet in de interieurbladen."

 1. Industrieel frist interieur met zwarte accenten
 1. Frisse houten keuken

Tip van Yvonne: "Je kunt jouw interieur een grootse metamorfose geven met kleine dingen. Een lik verf kan zoveel doen! Laatst heb ik nog de witte, maar inmiddels vergeelde keukendeurtjes voorzien van een nieuwe laag verf ('industrial grey' van Flexa). En er komt nog een ander werkblad op. Twee relatief kleine aanpassingen maar wel een compleet andere keuken die nog wat extra jaren meekan én meer past bij onze huidige stijl."

 1. Industrieel fris woon interieur
 1. Industrieel fris woon interieur met stalen deur
 1. Industrieel fris woon interieur met perzisch kleed
 1. Verlaten plekken fotokunst in de woonkamer industrieel interieur

Liefde op het eerste gezicht

Yvonne koos voor een kunstwerk uit de verlaten plekken collectie van Werk aan de Muur. "Dit werk zagen we voorbijkomen in het tv programma Weer verliefd op je Huis van vtwonen. We waren al een tijd op zoek naar muurdecoratie, maar we konden niet echt iets vinden wat helemaal onze smaak was. Of het matchte gewoon niet qua kleuren. Dit 'schilderij' bevat precies de tinten die in ons interieur voorkomen: frisse, koelneutrale kleuren gecombineerd met warmte en wat zwart voor het contrast."

Nog een tip van Yvonne: "Niet alleen met verf geef je je huis een andere touch. Ik heb ook een kledentic; je kunt je interieur een heel andere sfeer geven met een kleed. Op dit moment ligt er een nogal aanwezig tapijt met een Oosters tintje, maar ik heb nog een zacht, lichtgrijs tapijt achter de hand dat ik vandaag of morgen geheid weer tevoorschijn tover. Ik houd van die afwisseling."

Shop in stijl

De vervallen ingang van Beelitz (gezien bij vtwonen)
van Truus Nijland

 • Canvas,
 • 120 x 80 cm,
 • 2 cm dik,
 • Vervaagd

Ander materiaal, of afmeting?

Maak het werk zelf helemaal op maat!

217 Gratis verzending!

Ontdek meer

Verlaten plekken

Raw beauty

Ontdek alle binnenkijkers

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze virtuele showroom

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails