Onweer

Of je nu wegduikt of uit je bed springt om het spektakel te gaan bewonderen; het is altijd weer indrukwekkend om een flinke onweersbui mee te maken. Is het ook iets voor aan jouw muur?

Kies jouw favoriete onweer werk uit onze collectie

Wist je dat je zelf het materiaal en de maat kiest? Hiermee bepaal je ook de prijs!

Kies het materiaal dat bij jou past:
De maat kies je bij het werk! Meer weten over alle materialen?
Bekijk alle werken met onweer

Onweer: een prachtig schouwspel

Het schouwspel van donkere luchten, felle bliksemschichten en donderende wolken is indrukkend om te aanschouwen. De elektrische ontlading die plaats vindt kan enorm krachtig zijn en daardoor voor groot spektakel zorgen. Aangekondigd door een dreigende onweerslucht komt onweer vaak aan het einde van een warme, broeierige dag. De knallen breken de warmte en worden niet zelden gevolgd door een daverend applaus, veroorzaakt door een stevige regenbui.

Foto kunst van onweersbuien en bliksem

Met goede timing en een portie geluk is onweer ook goed te fotograferen. In onze collectie staan mooie werken waarop indrukwekkende bliksemschichten te zien zijn, zoals lightning crashes ll, De Kuip met bliksem inslag en Onweer, Zoetermeer. In de zwart-wit foto AMSTERDAM during Thunderstorm and Rain van Melanie Viola valt de bliksem minder op, maar komt het grauwe weer in zijn geheel goed tot zijn recht.

Toeschouwer van onweer in eigen huis

Het onvermijdelijke en onheilspellende karakter van onweer maken dit natuurfenomeen tot iets machtigs. Van een veilige afstand en op een droge plek kijken we graag toe hoe de donder en bliksem in de lucht tekeer gaan. Liever zijn we niet te dichtbij, niet op een plek waar de bliksem kan inslaan en jou je controle over een situatie kan ontnemen. Een onweer kunstwerk aan de muur geeft jou alle mogelijkheid om de onweer te bekijken en de baas te blijven. Het herinnert aan een natuurverschijnsel dat zo onvoorspelbaar kan zijn en straalt kracht uit.

Bekijk andere populaire collecties Bekijk alle collecties